Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor oro i Norge efter bilden på drottning Sonja – helt ensam utan Harald

02 sep, 2021, 11:00 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
Stor oro i Norge efter bilden på drottning Sonja ensam utan kung Harald

Drottning Sonja har inlett den kungliga höstterminen. Men varför saknas kung Harald? Nya bilder skapar stor oro i Norge.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?

De senaste åren har kung Harald kämpat med hälsan. I februari opererades han en andra gång på bara fyra månader och sedan år 2019 har kungen varit inlagd på Rikshospitalet i Oslo hela sex gånger. Dessutom tvingades han till en lång sjukskrivning för att återhämta sig efter den senaste operationen.

Bilderna på ensamma Sonja skapar oro i Norge

Med den vetskapen håller norrmännen ett vakande öga över sin kung och därför sprider sig en oro varje gång drottningen dyker upp – utan maken vid sin sida. Och det var precis det som hände när Sonja gjorde entré för att inviga en ny veterinärinstitution på universitetssjukhus Campus Ås i Oslo. Men faktum är att kungen inte alls är sjuk. Han är vid god vigör och ska faktiskt ta emot Norges utrikesminister för en audiens på slottet redan i dag, torsdag. Anledningen till att Sonja åkte till invigningen ensam handlar snarare om att drottningen är den i familjen med det stora djurintresset och precis som vårt svenska kungaparet så händer det att Harald och Sonja delar upp de kungliga arbetsuppgifterna mellan sig.

Drottning Sonja
Drottning Sonja på kungligt uppdrag utan Harald.

Trots alla sjukdomar, och sjukhusvistelser, är det segt virke i kung Harald och han har inga som helst planer på att dra sig tillbaka, trots att han snart har jobbat 20 år efter vanlig norsk pensionsålder. I en intervju häromåret gav Norges kung mycket klara besked: Han tänker hålla den ed han givit till Stortinget och sitta kvar på tronen – livet ut.

Foto: TT

Annons