Stor sorg i kungafamiljen – Elizabeth skakad efter dösfall

DAVID HARTLEY/Shutterstock
Ännu ett dödsfall skakar den brittiska kungafamiljen.

Det är återigen sorg i brittiska kungahuset, bara en dryg månad efter det senaste kungliga dödsfallet, då Elizabeths barndomsvän gick bort. Under nyårshelgen gick Elizabths kusin Lady Mary Colman, har gått bort vid 88 års ålder.

lady mary colman drottning elizabeth

Lady Mary och Sir Timothy Colman när de deltog i drottningen Elizabeths mammas begravning.

Stewart Mark / ROTA

Hon dog i sitt hem i Norfolk och lämnar efter sig sin man Sir Timothy samt de fem barnen Sarah, Sabrina, Emma, James och Matthew. Hela familjen står kungafamiljen nära och har varit återkommande gäster på slotten Sandringham och Balmoral genom åren.

I ett uttalande har lady Marys familj sagt att ”hon var älskad av alla som mötte henne”.

Skakats av flera dödsfall

Det brittiska kungahuset har skakats av flera tragiska dödsfall under den senare delen av 2020.

En av de tuffaste var när hon o november förlorade sin vän Lady Elizabeth gick bort vid vid 79 års ålder, omgiven av sin familj.

Det var Lady Elizabeths arbetsgivare Party Planners som var först med att bekräfta bortgången.

Lady Elizabeth var inte bara en nära vän till drottningen och en älskad släkting – hon var också en viktig medarbetare. Lady Elizabeth arbetade nämligen som drottningens festfixare.

drottning elizabeth
TT

Elizabeth Anson hade samarbetat med drottningen sedan 60-talet

Det var ett ansvar hon tog på sig redan på 1960-talet – och sedan skötte med den äran. Elizabeth var väldigt nöjd med sin kusins insatser, och då ska man veta att drottningen inte är en lättimponerad kvinna.

Det kunde Lady Elizabeth själv vittna om.

– Drottningen är en väldigt noggrann värd. Hon inspekterar varenda bordsplacering, varenda blomma, varenda gästrum och väljer alltid sin egen meny. Vi kan alla lära oss av detta, sa Elizabeth Anson själv i en intervju.