Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor sorg i Norge - prinsessan Ragnhild är död

17 sep, 2012, 08:43 
Agneta Nisbeth
Annons

Norges kungafamilj är i sorg. I förra veckan, den 16 september, avled kung Haralds syster, prinsessan Ragnhild, i sitt hem i Rio de Janeiro i Brasilien. Prinsessan blev 82 år gammal.

Prinsessan Ragnhild föddes den 9 juni 1930 och var äldsta barn till kung Olav och Märtha. År 1953 gifte hon sig i Asker kyrka med skeppsredaren Erling Sven Lorentzen. De bosatte sig i Brasilien och fick tre barn.

– Hans majestät kungen har med stor sorg mottagit budskapet om att prinsessan Ragnhild, fru Lorentzen, har gått bort, skriver det norska hovet i ett kort pressmeddelande. Prinsessan Ragnhild kommer att begravas i Asker kyrka i Norge. Tidpunkten för begravningen är ännu inte fastställd.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press

Läs även:

 

Annons