Stor uppslutning för nationaldagsfirandet

Stor uppslutning för nationaldagsfirandet

Otaliga möten, mängder av aktiviteter och en hel drös upplevelser för både kungligheter och alla oss andra. Nationaldagsfirandet år 2009 blev en stor succé.

Nationaldagen bjöd på en hel uppsjö av härligheter för de svenska kungligheterna. Och när den soliga dagen var till ända var kungafamiljen mer än nöjda:

– Helt fantastiskt!, utbrast kronprinsessan.

Vilken underbar dag! Nationaldagsfirandet den 6 juni blev en härlig upplevelse för hela den svenska kungafamiljen. I Eskilstuna deltog kungaparet i nationaldagsceremonin på Fristadstorget. Därefter åkte de med kortege till Munktellstaden där Kungen invigde utställningen Ei Saa peitää.

Sammanstrålade på Skansen

Samtidigt befann sig kronprinssesan på Stora torget i Skänninge där hon uttryckte sin tacksamhet över att ha förmånen att få uppleva olika delar av Sverige under denna dag. Kvar hemma i Stockholm var Madeleine som också hon firade, genom att öppna dörrarna till det kungliga slottet. Som så ofta skiftade vädret under dagen, i Eskilstuna var det rejält kyligt men i Skänninge och Stockholm sken solen.

Och när kungafamiljen slutligen sammanstrålade på kvällen för att avnjuta firandet på Skansen var det en mycket vacker kväll. Och betyget på den sprängfyllda dagen blev gott:

– Jag har haft en otroligt vacker och trevlig dag!, meddelade kronprinsessan glatt.

Av Johanna Fredriksson

Foto: Charles Hammarsten