Stora bakslaget för Harry, Meghan och Archie – regeringen kliver in och sätter stopp

Stora bakslaget för Harry, Meghan och Archie – regeringen kliver in och sätter stopp
Harry och Meghan får tänka om kring sin framtid. Nu har Kanadas regering sagt sitt.
Annons

Prins Harry och Meghan Markle har frigjort sig från den engelska kungahuset. Ett drastiskt beslut – som fått drastiska konsekvenser.

Prinsparet kommer framöver att tillbringa mycket tid i Kanada, där de hyr en herrgård i Vancouver.  De lär såklart fortfarande att vara väl påpassade, men säkerheten kommer de framöver att få stå för själva.

Annons

Annons

Harry och Meghan får nej

Harry och Meghan visar stolta upp Archie.
Harry och Meghan visar stolta upp Archie.

Kanadas regering har gjort ett officiellt uttalande i frågan.

“Att hertigen och hertiginnan av Sussex valt att flytta till Kanada på deltidsbasis har inneburit unika omständigheter för vår regering”, skriver regeringen enligt CBC.

Annons

Det är säkerhetsminister Bill Blair som har beslutat att Harry och Meghan inte längre kommer att få sina livvakter och andra säkerhetsåtgärder bekostade av den kanadensiska staten. Den 31 mars kommer Harry och Meghan officiellt att lägga ifrån sig sina kungliga plikter och deras kontor i Buckingham Palace ska stängas.

Då kommer även Kanada att sluta bekosta deras säkerhet. Harry, Meghan och Archie kommer troligen att fortsätta skyddas av livvakter – men nu får de betala själva.

“Våra bidrag kommer att upphöra de kommande veckorna, i samband med att deras status ändras”, skriver regeringen.

Ska återvända till Storbritannien

Harry och Meghan kommer strax att återvända till Storbritannien för sina sista kungliga uppdrag någonsin. De ska bland annat närvara vid den traditionsenliga Mountbatten Festival of Music på Royal Albert Hall.

Efter den 31 mars följer en tolv månader lång prövotid där det nya arrangemanget ska “stresstestas”.

Annons
– Poängen med perioden är att familjen vill att paret ska trivas och alla inser att detta är ny mark för alla. Istället för att göra något slutgiltigt, så är det här en pragmatisk diskussion inom familjen kring vad som fungerar och vad som inte kommer att fungera, har en källa med insyn sagt till sajten Royal Central. 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Stora bakslaget för Harry, Meghan och Archie – regeringen kliver in och sätter stopp”

 1. Anni skriver: 28 februari, 2020

  Som man bäddar får man ligga.


 2. Anna skriver: 28 februari, 2020

  Ja, vad hade de väntat sig…? Förmodligen skulle det ha blivit ramaskri om regeringen fattat ett annat beslut i frågan. Tänk er om de skulle ha slagit ned sina bopålar i Sverige…jag tror knappast att svenska skattebetalare skulle vilja stå för den notan. Det handlar om astronomiska summor med flera livvakter i tjänst dygnet runt. Och varför skulle de behöva skydd överhuvudtaget nu när de inte längre är kungliga…? Ev skulle Donald Trump vara villig att bekosta livvakter eftersom han och “BoJo” är BFFs…så varför inte låta flyttlasset dra söderut…?


  1. Jessica skriver: 28 februari, 2020

   Vem är BoJo o vad jag har hört vill inte Meghan o Harry flytta till USA just pga av Trump är president. Trump har offentligt förödmjukat Prinsessan Diana så Harry är knappast förtjust i honom …


  2. mikael johansssom skriver: 28 februari, 2020

   om dom hade flyttat till sveriga
   hade det aldrig varit en fråga ens
   men kanada är med i samväldet det britiska
   så elisabet är ju drottning över det också
   men jag tycker att det är helt rätt att dom blir av med det
   dom är ju helt vanlig pesoner vill ju inte en behålla titelen


  3. Marie skriver: 28 februari, 2020

   Nej svenskar skulle inte betala för deras säkerhet….Men så ingår inte Sverige heller i Brittiska samväldet som Kanada gör.
   Kungligheterna är stationerade i Storbritannien…..


  4. Anna skriver: 29 februari, 2020

   BoJo = Boris Johnson, brittisk premiärminister.


 3. Birthe Vejrum skriver: 28 februari, 2020

  Nu er £20 mill en ren fantasisum uden hold i virkeligheden. Den relle sum er ca. £2 mill.
  Jeg synes overhovedet ikke, at deres sikkerhed er noget at gøre sig lystig over! 🙂
  Anna – de er stadig kongelige, de har stadig deres titler, selv om de ikke bruger dem. De er stadig en del af det engelske kongehus, men Meghan har fået mordtrusler så alene af den grund er sikkerhed påkrævet


 4. ellinor blomquist skriver: 28 februari, 2020

  Har någon här läst något om parets synpunkter? Det är säkert enbart media som har synpunkter. Paret har tidigare meddelat att de ska bli självförsörjande så då har de säkert räknat med denna kostnad.


 5. pa skriver: 28 februari, 2020

  vad otrevligt av Canada.De borde väl kunna betala..men letar de inte hus i L.A?


 6. Birthe Vejrum skriver: 28 februari, 2020

  Alle medier har travlt med både det ene og det andet omkring Meghan og Harry. De har også sat folk til se hvilke “passende mansions” der findes på markedet, og som de påstår parret er interesseret i. Men hvem tror overhovedet, at de vil flytte til Californien el. anden USA stat med hendes far + hans børn som løsgående missiler?


  1. Bea skriver: 29 februari, 2020

   Birthe, riktigt och Ja missiler var verkligen ordet.☺️


 7. Anne skriver: 28 februari, 2020

  Heja Harry! Brittiska kungahuset tar återigen ett lika korkat beslut som med Diana och det vet vi ju hur det gick. Men nu är det inte någon nervös tonårig som gifter i sig i kungahuset och Harry uppvuxen utan sin mamma har äntlugen satt ner foten och han ber inte om ursäkt för att han finns. Jag håller tummarna och misdtänker att kungahuset drar det korta strået. Good luck 👍🤗


 8. cissi skriver: 28 februari, 2020

  Det var inte en dag försent att stoppa deras framfart nu hoppas vi att GB gör detsamma och stoppar clownerna.


  1. Bea skriver: 29 februari, 2020

   ”cissi”
   Och efter allt ditt hejande – vad kommer du själv att ha för nytta av vad som händer eller ej?


 9. Inabeaglepack.dk skriver: 28 februari, 2020

  De har selv valgt at træde tilbage – så selvfølgelig skal de canadiske borgere ikke betale en krone for deres sikkerhed og det skal englænderne naturligvis heller ikke.
  Harry og Meghan har deres egne penge – de må selv punge ud for deres sikkerhed.


 10. Anni skriver: 28 februari, 2020

  Herregud, Meghan är inte kungligare än jag!
  Även om hon kanske inbillar sig det – prata om att både ha kakan och äta upp den!


  1. Anne Cecilie Bakkelid skriver: 28 februari, 2020

   Men Meghan giftet seg med en kongelig, slik som f.eks Silvia i sin tid også gjorde. Slik ble de tilhørende kongefamiliene i sine respektive land. Sofia og Daniel likeså.


  2. Bea skriver: 29 februari, 2020

   Som sagt – och vad tycker du om Silvia, Sofia, Daniel och Norska och Danska kungahusets ingifta damer ?


 11. Ulla Lundell skriver: 1 mars, 2020

  Eftersom Harry och Meghan skulle försörja sig själva så får de ju betala allt själva också

  Ulla


 12. Birthe Vejrum skriver: 2 mars, 2020

  Just nu sidder tre (3) mænd fængslet i England pga planer/forsøg på at skade Harry, det antydes kraftigt, at de er fra IRA. EX-MET Protection officer Dai Davies siger, at de SKAL have beskyttelse. Det er absolut nødvendigt, for der er alvorlig bekymring for parrets aktuelle sikkerhed. Som medlemmer af den kongelige familie, har Hertugen og Hertuginden af Sussex hele tiden stået over for komplekse og alvorlige trusler fra terrorister, kriminelle bander, besatte stalkers, amatør paparazzis , ja selv fra de som de troede var venner. Efter parrets beslutning om tilbagetræden er disse trusler mangedoblet og meget vanskeligere at imødegå. “They face dangers just as grave”!


 13. Bea skriver: 2 mars, 2020

  Personligen tycker jag inte att paret skall sätta sin fot någonsin mera i England. Varken nu eller senare. Det finns andra bättre vänligare länder att bosätta sig i.

  Spelar ingen roll vad som räknas “vara kvar” på en gammal påhittat uppdragslista.Säkert påhittade uppdrag för övrigt av omgivning som endast vill lägga sig i.

  Är det med sanningen överensstämmande och riktigt att det nu sitter 3 anhållna personer med planering att skada så är det hög tid och dags för farmor drottningen att sätta ner högerfoten och stampa till ordentligt i salsgolvet och komma med en riktigt bra lösning och beslut.

  Ett beslut som gynnar hennes barnbarn med familj och som ger familjen en bra nystart och framtid i ett annat land.


 14. Birthe Vejrum skriver: 3 mars, 2020

  Bea – Day Davies er kilden til alle oplysninger – googla ham og alle artikler kommer frem. Det er også ham der siger, at sikkerheds-omkostningerne for Harry og Meghan vil stige til £20 millioner, hvis de skal have boliger i flere lande og konstant være på vingerne. Opgaven kan ikke løses af private vagtværn – siger han.
  På billeder fra Meghan og Harrys besøg i det Canadiske Hus i London kunne man se tungt bevæbnede vagter med skudklare maskinpistoler. 🙁


 15. Birthe Vejrum skriver: 3 mars, 2020

  🙁 Ret skal være ret! Den korrekte stavemåde på hans navn er: Dai Davies.


 16. Bea skriver: 3 mars, 2020

  Birthe- ja det finns så många sjuka personer i världen. Förhoppningsvis så kommer inget tragiskt att hända och en extra säkerhetsbevakning i dessa nuvarande skarpa lägen behövs naturligtvis. Låter man även paret få vara ifred så är det en bra början.


 17. Birthe Vejrum skriver: 3 mars, 2020

  Mediernes og Piers Morgans + alle trolls daglige angreb på parret ansporer og retfærdiggør jo disse forkvaklede fjolser/idioter/fools til deres “projekter”. 🙁


 18. Daga skriver: 4 mars, 2020

  Som Emils mamma sa han är en rar liten gosse Archie.När jag läser namnet kommer jag att tänka på den trevliga TV serien.Karl för sin kilt.De fina skådespelarna där han som skrev och producerade Dowton abbey fins med.Julien Fellowes


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar