Stora bakslaget för kronprinsessan Victoria – efter bojkotten

Johan Nilsson/TT

Kronprinsessan Victoria har alltid stöttat sina favoriter, men nu bojkottas de.

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria har ofta hyllats för sin stil och när det kommer till designers väljer hon ofta svenskt, inte sällan är det klädjätten H&M som ligger bakom hennes kreationer.

Hon hyllar gärna hållbarhet så väljer därför plagg ur deras Conscious Collection, som ska vara mer miljövänliga.

Victorias klädval är såklart fantastisk marknadsföring för det svenska företaget, som är ett av de största modeföretagen i världen. Och som ju ägs av familjen Persson – kungafamiljens nära vänner. Arvtagaren Karl-Johan Perssons hustru Leonie är ju en av Victorias absolut bästa vänner. De gick i samma klass på Enskilda gymnasiet.

Men H&M har också kritiserats för att ha bristfälliga villkor för sina arbetare på fabriker i bland annat Kina, något som nu får konsekvenser.

victoria

Victoria dök upp på nya bilder för QX i en exklusiv H&M-klänning.

Peter Knutson/QX

Fotbollslaget FC Barcelona var enligt uppgifter till tidningen ARA nära på att säkra en sponsordeal med H&M, men backade, något Expressen var först med att rapportera om.

”Klubben fruktar bestraffning från Kina för samarbetet”, skriver den katalanska tidningen ARA.

H&M själva har aldrig kommenterat dessa rykten, vilket de inte gör den här gången heller.

– Det där är ett rykte som går som vi så klart är medvetna om att det finns, och vi har som policy att vi inte kommenterar rykten, säger Håcan Andersson, presskontakt på H&M till Expressen.

Foto: TT