Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora bakslaget för prinsessan Christina!

21 aug, 2020, 20:00 
prinsessan sofias sorg
Prinsessan Christina har fått riktigt dåliga nyheter. Beskedet kommer direkt från slottet.
Annons

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?

Prinsessan Christina stötte på ett stycke familjehistoria som hon var tvungen att dokumentera. Hon kontaktade vännen och journalisten Carl Otto Werkelid, och tillsammans skrev de boken Hon kallades Daisy – att finna en farmor.

Bakslag för prinsessan Christina

prinsessan sofias sorg
Prinsessan Christina är aktuell med en ny bok!

Boken handlar om kronprinsessan Margareta, den engelska flickan som träffade Gustaf VI Adolf på en bal i Kairo 1905 och därefter födde fem barn, varav ett var Christinas far, Gustav Adolf. Margareta avled endast 38 år gammal, efter att ha drabbats av en blodförgiftning.

– Jag märker att vi har lite tänkt på samma sätt. Det är spännande för mig. Eftersom det här är en person som jag aldrig kunnat träffa personligen. Men att ändå känna att det finns, genom århundraden, en viss känsla av någonting som binder oss ihop, det är fint, har Christina sagt om boken.

Annons

Boken släpptes i april och har blivit en försäljningssuccé. Enligt siffror från sajten Boktugg har den stadigt legat på topplistan över de mest sålda fackböckerna i landet. I april och maj klättrade den under några veckor upp på topplistans andraplats, endast slagen av en kokbok av Paul Svensson.

 

Så lever prinsessan Christina i dagBrand logo
Så lever prinsessan Christina i dag

Tråkiga beskedet

En tröst för Christina, vars boklansering annars har fått sig en rejäl törn på grund av corona. I oktober var det tänkt att en utställning om prinsessan Margareta skulle hållas på kungliga slottet, med anledning av att det i år, 2020, har gått hundra år sedan hon avled. Då skulle såklart Christina medverka och få dela med sig av sina nya insikter.

Men så kom coronaviruset och ställde alla planer på ända. Nu är utställning uppskjuten till hösten 2021 istället. Ett tråkigt besked för Christina – och för alla oss andra.

 

Annons