Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora bebislyckan – svenska prinsessan Sofie Louise har blivit mamma för första gången

19 jul, 2023, 07:07 
Prinsessan Sofie Louise har blivit mamma för första gången.
Annons

Den svenska prinsessan Sofie Louise Johansson, 37, har blivit mamma för första gången. Hon och den malaysiske kronprinsen Tengku Muhammad Faiz Petra välkomnade barnet den 17 juli.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

Lyckan är förstås stor i den malaysiska kungafamiljen. I ett inlägg på Sofie Louise Johansson står det i ett uttalande att allt gått bra och att de är överlyckliga att välkomna sitt första barn till världen.

– Allt gick bra och både prinsessan och barnet är vid god hälsa. Kronprinsen vill tacka alla på universitetssjukhuset som har varit inblandade och till alla medborgare som bett för att allt skulle gå bra.

Annons

Sofie Louises ord om graviditeten

Prinsessan Sofie Louise har flera gånger delat med sig av graviditeten och för bara några veckor sedan berättade hon att hon och Tengku varit på en föräldrakurs inför förlossningen.

”Min man och jag var på en kurs i hjärt- och lungräddning och vård för bebisar. Det kan hjälpa till att rädda ett liv under ett hjärtstopp, när hjärtat sluta slå eller slår för dåligt för att blodet ska cirkulera till hjärnan och andra viktiga organ”, skrev hon på Instagram.

Annons

Detta är Sofie Louise

Sofie Louise är uppvuxen i östgötska Mantorp, men efter gymnasietiden lämnade hon Sverige för att jobba som au pair i Storbritannien. Det var också där som hon träffade sin malaysiska kronprins.

Paret gifte sig i Kota Bharu 2019. På bröllopet närvarade vänner, familj och kungligheter.

Trots att Sofie Louise inte längre är bosatt i Sverige, ser hon till att återvända till sitt hemland med jämna mellanrum. Förra sommaren delade hon med sig av bilder när hon var på Kolmården och njöt av den underhållning som hör djurparken till.

Foto: TT/Instagram

Annons