Stora besvikelsen för prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine
Samtidigt som de utsatta barnen behöver hennes hjälp innebär pandemin i Florida att prinsessan Madeleine måste isolera sig hemma.
Annons

 

Prinsessan Madeleine är nog den i kungafamiljen som har det allra tuffast just nu. Inte nog med att coronaläget är helt katastrofalt i Miami där hon bor – hon är också förhindrad att göra det som hon brinner för allra mest.

Annons

Arbetet i drottning Silvias barnrättsorganisation World Childhood Foundation kan ju just nu bara utföras på distans.

Annons

–  Alla projektbesök är inställda på grund av coronan. Men arbetet kan ju ändå fortsätta digitalt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Och att inte heller nu under hösten kunna besöka de barn och de hjälporganisationer som behöver Childhoods stöd är givetvis en stor besvikelse för prinsessan Madeleine. Barnen som lever i utsatthet är mer sårbara än någonsin nu under pandemin – och barnrättsfrågorna är viktigare än någonsin.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har det tufft i Florida just nu.

Redan i våras gick prinsessan Madeleine ut med sin oro för hur barnen drabbas i coronakrisen:

Annons

– Just nu tänker jag på alla barn runt om i världen och framför allt de som påverkas av Covid-19. Enligt polisen ökar nu internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn, sa hon då, och fortsatte:

– Precis som att handtvätt hjälper till att förhindra spridningen av Corona, så är engagerade vuxna avgörande för att skydda barn från våld och sexuella övergrepp, både på och utanför nätet.

– Så under den här ovissa tiden har du som vuxen en oerhört viktig roll, både för dina egna barn och andras. Läs mer om vad du kan göra på www.childhood.se/coronaviruset-och-barn.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Stora besvikelsen för prinsessan Madeleine”

 1. Anna skriver: 22 augusti, 2020

  Er slike “stakkars meg” historier om Madeleine virkelige, dvs er det HUN som utbroderer sine bakslag, sjokk, tristhet og andre beklagelser over livet sitt til Svensk Dam sine skribenter, eller er det noe Svensk Dam gjetter og finner på av seg selv??
  Merkelig at et menneske som etter sigende ikke liker å være i rampelyset skal betro seg om alt til et blad som Sv.Dam…..


  1. ananas skriver: 24 augusti, 2020

   Men snälla Anna, du kan väl inte tro hon uttalat sig. Det är tidningens skriverier!


 2. ananas skriver: 22 augusti, 2020

  Hon har det inte ett smack värre än andra som måste isolera sig!


 3. Fundersam skriver: 24 augusti, 2020

  Om hon har bekymmer så handlar det nog inte om sjukdomen, utan om ekonomin. Måste kännas osäkert för det svenska kungahuset när det gäller apanaget.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar