Stora besvikelsen för prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine

Samtidigt som de utsatta barnen behöver hennes hjälp innebär pandemin i Florida att prinsessan Madeleine måste isolera sig hemma.

 

Prinsessan Madeleine är nog den i kungafamiljen som har det allra tuffast just nu. Inte nog med att coronaläget är helt katastrofalt i Miami där hon bor – hon är också förhindrad att göra det som hon brinner för allra mest.

Arbetet i drottning Silvias barnrättsorganisation World Childhood Foundation kan ju just nu bara utföras på distans.

–  Alla projektbesök är inställda på grund av coronan. Men arbetet kan ju ändå fortsätta digitalt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Och att inte heller nu under hösten kunna besöka de barn och de hjälporganisationer som behöver Childhoods stöd är givetvis en stor besvikelse för prinsessan Madeleine. Barnen som lever i utsatthet är mer sårbara än någonsin nu under pandemin – och barnrättsfrågorna är viktigare än någonsin.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har det tufft i Florida just nu.

Redan i våras gick prinsessan Madeleine ut med sin oro för hur barnen drabbas i coronakrisen:

– Just nu tänker jag på alla barn runt om i världen och framför allt de som påverkas av Covid-19. Enligt polisen ökar nu internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn, sa hon då, och fortsatte:

– Precis som att handtvätt hjälper till att förhindra spridningen av Corona, så är engagerade vuxna avgörande för att skydda barn från våld och sexuella övergrepp, både på och utanför nätet.

– Så under den här ovissa tiden har du som vuxen en oerhört viktig roll, både för dina egna barn och andras. Läs mer om vad du kan göra på www.childhood.se/coronaviruset-och-barn.

Foto: TT.