Stora bråket om kungens nya bil: “Det är kris!”

Stora bråket om kungens nya bil:
Kungen köpte en lyxig BMW mitt under krisen. Detta har väckt starka känslor – och mycket kritik.
Annons

Kungen har en ny bil – ett lyxåk värd namnet.

Det var sajten Bytbil.com som först avslöjade att vår regent, lagom till sin födelsedag, köpt en BMW M8 Competition Coupé. Modellen kommer med en V8-motor med 625 hästkrafter och en prislapp på 1,7 miljoner kronor.

Annons

Kungen köper ny bil – får tuff kritik

Här ser vi kungens nya BMW.
Här ser vi kungens nya BMW.
Annons

Den nya BMW:n kan läggas till kungens redan gedigna samling med lyxbilar. Sedan tidigare har kungen bland annat en Shelby Mustang, en AC Cobra, en DeTomaso Pantera Ferrari 599 GTB och en Porsche 911 Targan.

Men timingen på köpet har väckt starka känslor. Många menar att det ser illa ut att kungen skaffar en lyxbil medan resten av samhället går på knäna i coronakrisen.

Den känslan gav Gunnar Rehlin, före detta programledare för SVT-klassikern Filmkrönikan, röst för i ett sarkastiskt formulerat Twitter-inlägg.

“Kris. Företag går i konkurs. Folk förlorar jobben. Massvält hotar i en rad länder. Och kungen köper en bil för 1,7 miljoner. Ett sant föredöme”, skriver Gunnar. 

Gunnar är inte ensam om sin åsikt. I flera offentliga kommentarsfält hittar vi indignerade röster som menar att pengarna kunde ha använts bättre i dessa kristider.

Annons

Kungen försvaras av ekonomen

 Kungen försvaras också.
Kungen försvaras också.

Men det finns också en falang som försvarar kungen och hans bilköp: den konsumtionspositiva.

Jonas Frycklund är biträdande chefekonom på intresseorganisationen Svenskt Näringsliv. Han menar att kungens köp kan leda till positiva effekter för hela samhället, om man ser till den större bilden.

– Krisen har ju gjort det uppenbart hur pass viktig konsumtionen är för ekonomin. När den rubbas leder det till arbetslöshet och att folk förlorar jobbet. Det har man inte tänkt på under goda tider, säger Jonas.

– Efter krisen, om vi vill att det ska finnas företag och fabriker som tillverkar varor och tjänster som vi behöver, så är det viktigt är att vi fortsätter konsumera.

Annons

– Kungen och alla andra måste få bestämma själva vad de konsumerar, och där har man ett ansvar, men i grunden är det bra att konsumera. Konsumtionen är lika viktig som produktionen. Det är ett kretslopp.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

77 kommentarer till “Stora bråket om kungens nya bil: “Det är kris!””

 1. Minna skriver: 4 maj, 2020

  Det är helt rätt att han får kritik


 2. Bror skriver: 4 maj, 2020

  Shop til you drop, är tydligen Svenskt Näringslivs krisrecept. Man tackar!


 3. PernillaA skriver: 4 maj, 2020

  kungen Köper en lyxbil och drottningen plockar nässlor halvsittande på en pälskappa ;
  detta säger allt om dem


  1. Birgitta Waker skriver: 4 maj, 2020

   Varför så avundsjuka? Kungen och hans familj bestämmer naturligtvis själva vad de vill använda sina pengar till!


  2. josefin skriver: 4 maj, 2020

   väl sammanfattat Pernilla!


 4. Elise skriver: 4 maj, 2020

  Bra sagt Minna och PernillaA! Just precis så är det!


 5. HMA skriver: 4 maj, 2020

  -Lägg av nu med svensk Jante-mentalitet! Det är ju rent löjeväckande att folk ska behöva kritisera det här och bry sig. Inte någon annans business på något sätt!

  Självklart är det viktigt att efterfrågan i ett samhälle hålls uppe, utan den inga arbetstillfällen, ingen lön, inga skatteintäkter, ännu sämre läge i samhället osv..
  Vi behöver leva så vanligt som det bara är möjligt, för att minska de ekonomiska konsekvenserna av denna kris. Det vet både Svenskt Näringsliv och alla fackförbund också, för den delen.


 6. Suzanne skriver: 4 maj, 2020

  Gissningsvis är det lång leveranstid på den typen av bil, så han var säkert inte hos bilhandlaren i förra veckan. Speciellt inte som den har en specialfärg. Så länge det är hans privata pengar som används så har vi inte med saken att göra. Lika litet som någon har att göra med hur jag spenderar mina.

  Ska vi få ingång ekonomin så krävs att vi konsumerar så mycket vi har möjlighet till. Det kommer gynna alla dem som idag är permitterade eller uppsagda. Börjar inte butiker, fabriker, restauranger och reseindustrin fungera igen så kommer det heller inte att tillkomma några nya arbetstillfällen. Så ni som fortfarande har en inkomst, spendera litet mer för att hjälpa dem som inte har det.


 7. Yvonne skriver: 4 maj, 2020

  Det visar ännu en gång att det är skillnad på folk och folk(kungligheter)
  Var är nu miljötänket?


 8. Aveline skriver: 4 maj, 2020

  PernillaA

  Helt rätt där!

  Minna, Bror

  Håller med!


 9. Liat skriver: 4 maj, 2020

  Förmodligen är bilen beställd för längesedan, inget ovanligt.


 10. ellinor blomquist skriver: 4 maj, 2020

  Men kära nån, Kungen har pengar att handla för, bra att det görs affärer idag. Nu ville kungen ha en ny bil -då har han väl rätt att köpa en utan en massa avundsjuka kommentarer.


 11. Ingrid skriver: 4 maj, 2020

  De sitter säkert ? Knappast.
  Tack för bränslet kungen.


 12. Otty skriver: 4 maj, 2020

  Dom får väl göra vad dom vill. Det är ju deras sak.


 13. Eva W skriver: 4 maj, 2020

  Inte rätt tid att köpa lyxbil. Tramsigt att ursäkta med att det är bra med konsumtion. Har miljödebatten gått dem helt förbi?


 14. Fred skriver: 4 maj, 2020

  Kunde han inte köpt en miljöbil istället, utan bensinmotor, typ Tesla… han har ju tydligen råd (med våra skattepengar). Det minsta man kan begära är väl att han tänker på miljön vid val av bil…


 15. Lill Culler skriver: 4 maj, 2020

  En kungsblå🙄 bil för 1,7 milj.och med 625 hästkrafter…… Högsta tillåtna hastighet i Sverige är 120 ( på vissa delar av motorväg ) Å andra sidan åtnjuter ju kungen åtalsimmunitet så han kan ju gasa på utan risk😾vilket han visade för ett antal år sedan😾 Men vi ska väl tillåta honom att lite kul på vägarna, eller kanske med sonen på Mantorp😹 Hoppas att det inte är apanaget, men så illa kan det väl inte vara😬


 16. AstridA skriver: 4 maj, 2020

  Nej, sluta! Alla vi andra köper det vi har råd med (och mera till). Varför kritisera Majestäten? Han måste väl också få en uppmuntring i dessa tråkiga tider? Låt honom glädjas åt sin hobby som är bilar! Ni vill ändå ha en lyckligare kung som ställer upp med ett leende när coronatiden är över? Glöm inte att han är en människa. Han förbrukar säkert inte mycket på andra personliga leksaker. Norska kungen har lagt ner mycket på båtar tidigare. Ingen har sagt nåt.


 17. Aveline skriver: 4 maj, 2020

  Absolut bra att konsumera, viktiga saker. Inte lyxbilar, pälsar, lyxbåtar mm. Kanske kunde de “kungliga” ge bidrag och stödja de som satsar på kravodlade grödor. Bidrag för att behålla mångfalden i naturen. Pollinerarna håller på att utrotas. 1,7 miljoner hade nog varit ett välkommet bidrag till de som värnar Moder Jord i stället för att använda så mycket pengar till ett lyxåk som de inte behöver.


 18. Fluff skriver: 4 maj, 2020

  Frycklund har en egen privat agenda.
  Den borde Svensk Damtidning granska.


 19. gneta skriver: 4 maj, 2020

  fast den här bilen beställdes nog långt innan Corona dök upp – och det är inte bara att avbeställa


 20. gunfalk skriver: 4 maj, 2020

  Det blir väl till att lämna tillbaka en STOR del av apanaget nu när corona sätter käppar i hjulet för resor till utlandet för statsbesök, näringslivsbesök m m och alla inställda galamiddagar vid statsbesök och middagar för svenska eliten. Och tänk så mycket klädpengar för de kungliga damerna som sparas in! Jo, jag tackar jag. Klart svenska folket blir f…..


 21. Inabeaglepack.dk skriver: 4 maj, 2020

  Ja biler skal der jo til! Måske en trøstegave fra ham selv til ham selv – nu han sidder i “landflygtighed” og ikke har andet at tage sig til.


 22. charlotte skriver: 4 maj, 2020

  Jag tycker kungen får köpa vad han vill. Han har egen privat förmögenhet. Svenskarna är hopplösa. Att vinna på Bingolotto är den enda glädjen i livet och att gå i pension vid 60 är livets högsta vinst. Hur ska man kunna bo kvar här? Att jobba till minst 70 med förvärvsarbete och företag som jag gjort är det enda rätta. Då får man kanske lov för folket att unna sig en flott bil eller något annat som lockar. Vi måste hålla konsumtionen uppe. Bilhandlare och frisörer måste också överleva.


  1. josefin skriver: 5 maj, 2020

   skönt att Du gör det enda rätta Charlotte, och att du kan vara din egen domare. Livet blir sà mycket láttare dà. Det är typ Du o kungfamiljen, i synnerhet de stackars ingifta, som alltid gör rätt.Tur att Silvia fàr àka i bilen.


  2. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   josefin,
   Svenskarna klagar på allt och alla. Avundsjukan och bitterheten är stor. Det märks här också. Om man rest mycket i världen vet man att svenskarna har bra levnadsstandard, lönerna är adekvata. Man får massor med bidrag som man utnyttjar till max. Så är det inte i andra länder. Jag tycker svenskar ska skämmas som klagar på vår kungafamilj! Vad vill man med detta?


  3. josefin skriver: 5 maj, 2020

   charlotte, om man rest mycket i várlden sà vet man att det finns klagan o gnissel pà de flesta hàll (utom kanske inte i Nord-Korea). Man kan mycket väl ha synpunkter pà att en arbestduglig familj drar in miljonbidrag fràn staten, pà livstid för flera generationer. Det ter sig inte det minsta márkligt. och för kännedom sà är jag inte kommunist, inte socialist, arbetar, fàr inga bidrag osv osv osv sà jag skulle kunna klocka in i det som verkar vara din kategori “acceptabelt folk” – men till skillnad fràn Dig sà gillar jag inte snyltare av nàgon sort, oavsett efternamn


  4. Aveline skriver: 6 maj, 2020

   charlotte,

   Vem tvingar dig att bo kvar?!


 23. Anna skriver: 4 maj, 2020

  Gunnar Rehlin vill alltså att vi ska sluta handla.
  Sveriges företagare håller inte med honom – inte heller jag gör det.


 24. MiaMaria skriver: 4 maj, 2020

  Ser inte nåt vidare ut, klart att det sticker i folks ögon. Vältra sig i sådan lyx i dessa tider. Och sedan visa upp sig glidande runt. Håll dig hemma på Stenhammar och gnid på lacken. Vi andra i Sverige har det tufft nog ändå. Vi vill inte veta. Vår sons bil skar sig så motorn paja. Inte råd med annan bil. Resorna till jobbet inom hemsjukvården tar nu kommunalt nästan tre timmar per dag. Men vi kämpar på.


 25. Tina Dahlgren skriver: 4 maj, 2020

  Typisk svensk avundsjuka


  1. Ingrid skriver: 6 maj, 2020

   Charlotte,
   ”Massor av bidrag………”
   Så sant, så sant de lever på bidrag din idealfamilj.


 26. Anders Ulfhielm skriver: 4 maj, 2020

  Klart kungen ska unna sig en lyxbil på sin 74 årsdag


 27. Åke Johanson skriver: 4 maj, 2020

  Idioti som vanligt


 28. caterine skriver: 4 maj, 2020

  Smaklöst av kungen. Nu borde man se om apanaget, när ingen av de kungliga jobbar och inte behööver köpa representationskläder, bjuda på fina middagar, statsbesök o s v så kan apanaget minskas betydligt. Även när det bara är kungen och Victoria som är i nån sorts tjänst.


 29. Majbritt skriver: 4 maj, 2020

  Det går bra nu Kungen, har ditt apanage höjts med tanke på den fina bilen.


 30. Anna skriver: 4 maj, 2020

  Vad var det kungen sa i sitt jultal till svenska folket för några år sedan…?
  “Det kommer inga stekta sparvar flygande till den som inte anstränger sig” eller något i den stilen (andemeningen var att man måste anstränga sig för att lyckas i livet).
  Jag förstår inte hur någon anno 2020 kan vilja ha kvar denna odemokratiska institution byggd på feodala traditioner. Finns det verkligen inte en majoritet för republik i vår folkvalda riskdag snart…?!


  1. Kajsa Nilsson skriver: 5 maj, 2020

   Jo, Anna, det finns en majoritet i Riksdagen för att avskaffa monarkin men politikerna är för fega för att väcka frågan. Man är rädd för att förlora röster på kuppen. Även media rättar in sig i ledet för att inte mista läsare. En folkvald president skulle aldrig våga vara så omdömeslös så hen köper en så dyr bil. Det skulle vara alldeles för provokativt och, förmodligen, medföra att hen inte blir omvald. Det riskerar inte kungen som, med hjälp av våra skattepengar njuter av livet. Jag skulle unna honom bilen men då bara om han var privatperson och inte levde på oss!!!


 31. Danne skriver: 4 maj, 2020

  Ptjaa, ge mig en m8 kungen, my mate 👍


 32. HH skriver: 4 maj, 2020

  Låt kungen njuta av sin fina bil. Den svenska och finska (Minna) avundsjukan blomstrar igen. Min man och jag njuter också av att få köra BMW. Skulle köpa en likadan som kungen men vi har inte råd. Men vi är jättenöjda med 530 XDrive och en liten 118.


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   HH,
   Bra skrivet! Nivån är låģ här.


 33. ancibergfeldt skriver: 4 maj, 2020

  Män växer aldrig upp!


 34. Mimmen skriver: 4 maj, 2020

  jag påminns om min ungdom, alla tjejer kollade in läckra bilar o undrade vem som satt bakom ratten. Vi fick tji varje gång, det var alltid en gammal gubbe!! Så kan det gå, och likadant är det visst fortfarande.


 35. Gigi skriver: 4 maj, 2020

  Njaä,dålig tajming.Drottningen plockar inte nässlor,men något snarlikt med vita blommor.Hoppas pälsen var oäkta.


 36. Mart skriver: 4 maj, 2020

  Ja men vad bra!!!! Köp mera TYSKA lyxbilar. Då klarar sig Sverige ur krisen!!!
  Obs Sarkasm.


 37. Aveline skriver: 4 maj, 2020

  Det här behöver vi verkligen inte! Monarkin!


 38. Aveline skriver: 4 maj, 2020

  PernillaA

  Ja det säger verkligen allt om dem!
  Dags att avskaffa dessa lyxlirare. (Som vi betalar).


 39. Siv skriver: 4 maj, 2020

  Er det ingen som kan glede seg litt med kongen. Stakkars mann som er konge for et så surt folkeslag. Oppgulp etter oppgulp.


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   Siv,
   Tack för fin kommentar! Det är synd om kungen.


 40. Angelika skriver: 4 maj, 2020

  låt honom köpa en bensindriven värsting o Victoria en värsting båt? men änskar de kunde sluta leka ansvarsfulla miljömedvetna förebilder och Victoria borde säga upp sitt uppdrag att rädda haven i allmänhet o Östersjön i synnerhet. Allt klingar så falsk


 41. Bror skriver: 5 maj, 2020

  Varför blir jag alltid misstänksam mot folk med ”snutnamn”?


 42. charlotte skriver: 5 maj, 2020

  Tack Siv för den bästa kommentaren! Hela tråden är ovärdig och borde tas bort.


 43. PernillaA skriver: 5 maj, 2020

  Charlotte där gick du över gränsen , att påstå att svenskens interesse är att spela bingo och bli pensionerad vid 60 är minst sagt fräckt för att samtidigt framhäva att ditt sätt att leva är riktigt. Bilens färg är hemsk och om man sitter i tv och antagligen värnar om miljön ska man inte köpa denna bil ; när man uppmanar folket att göra si och så och sedan gör tvärtemot själv är man inte trovärdig och hans bilköp har inget med vanlig konsumtion att göra som självklart behövs; kungafamiljen visar om och om igen att deras regler bara gäller för mor i stugan; dags att avskaffa monarkin


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   Pernilla,
   Svenskarna har stora krav på livet, mycket bidrag osv. Man klagar på allt, det ser vi här. Jag tycker att man måste jobba tills man är 70 år innan man får ta till offerkoftan. Många har förstått och gör det också nu.


  2. Farbror Blå skriver: 7 maj, 2020

   charlotte, det är beklagligt att du upplever att “svenskar är hopplösa” så snart åsikterna inte harmoniserar med dina. Att “svenskarna klagar på allt och alla” är en stark förenkling som inte anstår dig. Livet är inte svart eller vitt, därför har vi, med rätta, olika infallsvinklar.

   Inte bara de som är permitterade, har anhöriga som avlider i Covid-19, inser att arbetslösheten kan stiga till tio procent och Europas ekonomi riskerar falla samman under lång tid har ändå rätt att tycka – nu när vårt land går igenom sin svåraste tid sedan kriget – att tidpunkten Statschefen valt att exponera sitt bilköp om 1.700.000kr är malplacerad. Otakt av de som enligt dig är våra förebilder.


 44. PernillaA skriver: 5 maj, 2020

  Man klagar inte på allt här men att vara kristisk till att kungen köper denna bil får man lov att vara utan att man är avundsjuk eller bitter


 45. Fluff skriver: 5 maj, 2020

  Det var så bra så vi tar det en gång till.
  Om jag vore rojalist/monarkist skulle jag vara d j u p t orolig och bekymrad över de signaler detta bilköp sänder ut.
  Ja, det kanske är ”hans pengar” och han kanske är ”värd” denna bil.
  Men – han signalerar tydligt att han inte är den miljökämpe han gärna vill ses som.
  Vidare, den ”solidaritet” med ”sitt” folk som han uttryckte i talet från Stenhammar är som bortblåst i fartvinden. Detta är ett ”jag mot er” statement.
  Hans ständiga äskande av pengar för eufemismen ”ökad säkerhet” klingar inte vackert mot bakgrund av denna överkonsumtion.


 46. Marie-Louise skriver: 5 maj, 2020

  Tänk om dessa pengar för lyxbilen gått till Silvias Childhood istället. Så mycket gott som kunde gjorts. Hoppas bara det är egna pengar som används och inte apanaget. Dessutom borde hovet kosta mindre nu. Miljöintresset?????


  1. Kajsa Nilsson skriver: 6 maj, 2020

   Håller helt med dig Marie-Louise. Att ständigt tigga pengar till egna projekt (som Childhood mm) klingar illa när man själv lever ett, av oss skattebetalare betalat, otroligt lyxliv. Jag rekommenderar alla att gynna organisationer som: Röda Korset, Rädda Barnen, Smile, Läkare Utan Gränser samt olika forskningsfonder för t ex hjärta, lungor etc. Kungafamiljen har råd att själva stå för fiolerna för sina hjärtefrågor. Den omdiskuterade bilen har förmodligen beställts långt innan pandemin men kungen borde haft det goda omdömet att låta den stå i garaget tills allt är över. Han borde skämmas!


 47. PernillaA skriver: 5 maj, 2020

  Charlotte tycker du verkligen att en sjuksköterskas lön är adekvat: ett exempel som passar till artikeln som visselrigen är här nere i från; en sjuksköterska som också jobbar skift , jobbar på helger osv känner en tredjedel av en som jobbar på golvet på bmw eller märsa


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   Pernilla,
   Grundlönen för en nyutbildad sjuksköterska är 36700 SEK. Sedan tillkommer tillägg på kvällar och helger. Jag känner sjuksköterskor som har 40 000 SEK. Jag tycker det är adekvat. Vet inte om du jämför lönerna i Tyskland.


 48. Grethe skriver: 5 maj, 2020

  For å forsvare Kungen bilen var nok bestilt lenge før cornaviruset kom på banen. En annen ting er det virkelig er nødvendig med å ha en garasje full av luksusbiler. Våre kongelige må lære litt om symbolverdi også 😉


 49. Birthe Vejrum skriver: 5 maj, 2020

  Altså, hvis jeg havde 1.7 milloner, ville jeg i hvert fald også spenderer dem på en sådan delikat BMW – og farven må være udviklet til os lyse nordiske kvinder! 🙂
  Nu er det en coupé, så Kongen vil sikkert ikke bruge den til repræsentation, måske er tanken at skrotte flybilletterne til Rivieraen og køre selv? 🙂
  DI og regeringen i Danmark O P F O R D R E R danskerne til at bruge penge – ja ikke på dyre udenrigs rejser, men et nyt tag, badeværelse eller køkken, for at få gang i samfundsøkonomien igen. De siger ikke, at vi alle SKAL, for de ved godt, at ikke alle har råd, men de der har… 🙂 !


 50. PernillaA skriver: 5 maj, 2020

  Charlotte torr att lönen är bättre i Sverige, många flyttar ju till Skandinavien på grund av lönen, den ligger brutto omkring tre tusen, innebär de har ca EUR 1700,00 – 1800 på kontot


 51. Astor Niit skriver: 5 maj, 2020

  Nu tycker jag allt att folk verkar snarare avundsjuka och bittra än något.

  Vi skall inte glömma att även om apanaget kommer från folket, så är det faktiskt kungens lön. Det är inte våra pengar längre och han jobbar hårt för att förtjäna det han gör. Vi kan inte gå till en polisstation och kräva en bil bara för att våra skattepengar gjorde att de kunde köpa bilar, samma sak här. Vi betalar för våra rättigheter och säkerhet. så länge vi får det från staten så har vi ingen rätt att klaga på vad de gör med resten av pengarna. De pengarna är kungens egna och vi skulle ju inte klaga på att grannen köper en ny bil med sina pengar.

  I övrigt så var det ju ingen sjuklig summa pengar heller. Det är ju inte som om han köpte en ny Ferrari för 20 miljoner från statskassan. Nej, om man jämför så låter ju inte 1.7 miljoner så hemsk. Ingen billig bil, men definitivt inte bortom rim of reson för en välbärgad man. Det är ju lätt att säga att de pengarna kunde gå till de många arbetslösa som den nuvarande krisen skapat, men om man fördelar 1.7 miljoner på alla som tar emot välfärd så blir det ju knappt en droppe i hinken av vad de redan får. Vi har ett ganska givmilt välfärdssystem och det finns varken anledning eller rättvisa i att tvinga kungen ge bort 2 miljoner av sina egna pengar. Hur många miljoner har ni donerat till de arbetslösa?

  Sist men inte minst så är det väl inte hela världen att han spenderar pengar under krisen? Tvärt om tror jag det är bra. Många företag dukar under för att folk inte köper. Det är ju faktiskt roten till att de måste avskeda folk. Så att kungen spenderar sina pengar på en bil har ju faktiskt hjälpt den bilhandlaren att klara sig genom krisen. Att de rika spenderar pengar just nu är ju en av sakerna som håller den långsamma ekonomin rullande och jag tror det borde uppmuntras om någonting.

  Med vänlig hälsning

  Astor


  1. charlotte skriver: 6 maj, 2020

   Astor Niit,
   Tack för en riktigt bra kommentar!


  2. annaxx skriver: 6 maj, 2020

   Astor.

   Ditt långa brev är en rojalists drömmar. –Detta ditt brev kommer att besvaras med Fakta som bevisar motsatsen av dina egna ihopsnickrade tankar du satt på pränt! Jag återkommer när jag anser mej ha tid att spilla på denna felaktiga kommentar.


 52. Bror skriver: 5 maj, 2020

  Problemet är inte bilen, varken färgen eller priset.
  Problemet är att den här diskussionen överhuvudtaget förs.
  Och lösningen är bekant för samtliga.


 53. Marianne C skriver: 5 maj, 2020

  Har inte läst andra kommentarer, men om det är sant så sticker det i folkets ögon. Under tider av kris så måste kungen vara ett föredöme och inte vara sej själv närmast.


 54. PernillaA skriver: 6 maj, 2020

  klart man kan jämföra med en ferrari men man kan också jämföra det med en citroen för 300 000


  1. Fluff skriver: 6 maj, 2020

   Bra talat!


  2. Birthe Vejrum skriver: 6 maj, 2020

   Den der lille model, hvor man kunne rulle taget tilbage – den model blev kaldt en “sardindåse” i Danmark! 🙂


  3. Ulla Lundell skriver: 6 maj, 2020

   Detta började med kungen och hans nya bil som vi inte vet när han beställde, sedan handlar det som sjuksköterskors löner som borde vara högre. Olika hjälporganisationer och annat. Har inga mera kommentarer om detta.

   Ulla


 55. Daga skriver: 7 maj, 2020

  Visst händer det att människor blir pensionerade vid 60.Bästa Charlotte…oftast beror då detta på tunga jobb och en utsliten kropp med kanske kronisk sjukdom
  i botten.Men som du beskriver det så låter det ofta i manchettyrkenas värld där aldrig någon har utfört tunga smutsiga jobb och kalla stressiga arbetsmiljöer med obekväma arbetstider dygnet runt i helg och söcken.Låga löner och en pension ingen klarar att livnära sig på så ser verkligheten ut för människor som tvingats till pension med förslitningsskador och kanske svår sjukdom.Så ser en annan del av Sverige ut,den du inte känner…..En som sett båda sidorna.


  1. Sonja Nordstrand skriver: 7 maj, 2020

   Daga.
   Mycket fint, varmt och inkännande skrivet Daga! Detta borde sign. charlotte läsa både en och två gånger.


 56. Fredde skriver: 7 maj, 2020

  Hur fan kan folk försvara detta? Är ni hjärntvättade? Inget i världen kan berättiga detta under en kris, sen köpa en icke svensk bil? Miljön? Folk är ju inte kloka som tycker att han gör rätt. Skräms över hur människor är.


 57. Obs skriver: 8 maj, 2020

  De verkar sysslolösa i kungafamiljen och måste nog ha något att fördriva tiden med. De lever i lyx och skaffar sig bostäder, bilar och vältrar sig i resor flera gånger om året. Vilket trist liv våra folkvalda politiker ger dem genom att mata dem med apanage, detta oavsett om de har något att göra eller ej. Det som kungafamiljen sysslar med kan väl vanligt avlönade knegare sköta, dvs. klippa band, dela ut priser, visa klädmode etc.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar