Stora fadäsen efter sjukdomsbeskedet – tvingas be drottning Silvia om ursäkt!

Stora fadäsen efter sjukdomsbeskedet – tvingas be drottning Silvia om ursäkt!

Kungen och drottningen har insjuknat i covid-19, för första gången, vilket TV4 tog fel på och tvingas be kungaparet om ursäkt.

Kungen och Silvia har testat positivt för covid-19 – så mår kungaparet!
Slå på ljud

Kungen och drottning Silvia har drabbats av covid-19, bekräftar hovet i pressmeddelande.

"Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl.

Kungaparet har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande förhållningsregler och smittspårning pågår", står det på hemsidan.

Spred fel information – tvingas be om ursäkt

Det finns de som drabbats av coronasmittan inte bara en, utan två gånger. Men för drottningen och kungen är det här första gången de insjuknar i covid-19. Och där gjorde TV4 ett stort misstag.

De gick nämligen ut med att kungen och drottningen hade drabbats av covid – "igen". Vilket alltså inte stämmer. Därför tvingas de nu be kungaparet om ursäkt efter den felaktiga informationen till svenska folket.

Kanalen har nu gjort en rättelse – drottning Silvia och kungen har drabbats av corona – för första gången!

LÄS MER: JUST NU: Kungen och Silvia drabbade av covid-19

Kungaparet drabbade av corona – upptäcktes av slump

Lyckligtvis har de inte drabbats hårt av smittan som somliga gör. Och varken kungen eller drottning ska ha haft symptom när de testades, utan det hela ska rört sig om en rutinåtgärd och upptäckes alltså av en slump.

– Det här var en rutinåtgärd att testa sig. De gör det med jämna mellanrum, PCR-test. De hade ej symptom när de testade sig, säger Margaretha Thorgren, hovets informationschef.

Foto: TT