Stora förändringen för kronprinsessan Victoria

kronprinsessan victoria

Victoria och kungen får inte arbeta tillsammans längre och hela kungafamiljen har skapat tillfälliga hemmakontor på de olika slottet. Nu berättar hovet mer om hur de hanterar coronakrisen.

Kronprinsessan Victoria är van vid att vara ute i samhället och representera Sverige. Många skulle nog klassa henne som en av de flitigaste kungligheterna i hela Europa men nu är situationen helt annorlunda. Victoria kan inte röra sig fritt, på grund av den rådande coronakrisen.

Svensk Damtidning har talat med hovets informationschef Margareta Thorgren hur kronprinsessans dagar ser ut, nu när läget är så spänt och ovisst.

Victorias liv förändras i coronakrisen

– Trots att kronprinsessan inte har några uppdrag inplanerade i kalendern så genomför hon fulla arbetsdagar, som vanligt. Skillnaden är att hon arbetar hemifrån, med telefon- och videosamtal. Det är helt och hållet digitalt, säger hon.

LÄS MER: VICTORIA HEMLIGA TELEFONSAMTAL HEMIFRÅN HAGA

kronprinsessan victoria arbetar på haga slott coronakris

Kronprinsessan Victoria arbetar hemifrån Haga slott.

Situationen för Estelle och Oscar

Mitt i rådande coronakris gör Victoria dock allt som står i hennes makt för att finnas där för människorna hon samarbetar med. Häromdagen ringde hon till exempel upp Svenska Lottakåren för att höra om hur de tacklar det rådande krisläget.

– Det var hennes eget initiativ att ringa, säger rikslottachefen Heléne Rådemar.

– Hon är vår beskyddare och ville förhöra sig om hur vi arbetar för att bidra i coronakrisen. Hon var väldigt mån om att ta del av informationen och höra sig för om hur vi mår. Hon ger oss ett väldigt stort och varmt stöd. Det betyder oerhört mycket.

ny födelsedagsbild på prins oscar

Föräldrarna är hemma – men Estelle och Oscar går i skolan som vanligt.

Hovet ger också nya uppdateringar om Estelle och Oscar. Sverige har ju, till skillnad från många andra länder, inte stängt ner grundskolorna och de kungliga barnens dagar tuffar därför på (ungefär) som vanligt. Skillnaden är att de också tvättar händerna betydligt mer ofta och Victoria och Daniel är noga med att berätta för dem vad som händer, på ett pedagogiskt sätt som inte oroar för mycket.

Foto: TT