Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora förändringar i brittiska kungafamiljen – gör om helt efter Elizabeths död

29 sep, 2022, 18:00 
Indra Nordemar
Efter drottningens död gör nu kungafamiljen en hel del förändringar.
Annons
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationenBrand logo
Länge leve kung Charles III! Första orden till nationen

De "officiella sorgedagarna" efter drottning Elizabeths död är över, och nu börjar de stora förändringarna inom den brittiska kungafamiljen ta vid.

Den största är förstås att nationen nu har en kung för första gången på över 70 år. Charles har ännu inte krönts men erkändes som kung under en ceremoni den 10 september.

Men det är också mycket annat som sker i samband med den nya ordningen.

Kungahuset gör om efter Elizabeths död

Den digitala värld vi lever i var länge långt borta under större delen av Elizabeths tid som regent. Men i dagens mediesamhälle har sociala medier och diverse webbsidor blivit viktiga även för kungligheter.

Därför har kungafamiljen nu gjort om sina respektive konton på Instagram, Facebook och Twitter, och även den officiella hemsidan för kungahuset har fått ett nytt utseende.

Skärmdump royal.uk

Nu frontar Charles och Camilla hemsidan, medan det skapats en helt ny flik till minne av drottning Elizabeth, och under "The royal family" har informationen uppdaterats.

Annons

Kungligheterna tas bort

En av Elizabeths sista önskningar var att Camilla skulle bli drottninggemål när Charles blev kung, och den önskan har som bekant gått i uppfyllelse. Och deras tidigare titlar – prins och prinsessa av Wales, har gått vidare till William och Kate, vilket nu tydliggörs.

Under fliken finns också biografi om de andra arbetande medlemmarna inom kungahuset, så som prins Edward, hans hustru Sophie och prinsessan Anne, med flera.

Men även prins Andrew samt Harry och Meghan syns under samma flik, trots att de inte längre axlar några kungliga uppdrag. Samtidigt har prins och prinsessan Michael av Kent tagits bort från sajten.

Kung Charles och drottninggemål Camilla tar över

På sociala medier har man också gjort om. Kate och William ha tagit över kontot "princeandprincessofwales" på de olika plattformarna, och på kungahusets officiella konto "theroyalfamily" har profilbilden bytts ut till Camilla och Charles.

Ja, det har hänt en helt del med andra ord. I samband med förändringarna har familjen därför publicerat ett inlägg på Instagram.

"Perioden av kungligt sörjande efter hennes majestät drottning Elizabeths död har nu lidit mot sitt slut. Det här kontot kommer att fortsätta återspegla kungens, drottningens och andra medlemmar av kungafamiljens arbete, men också minnas drottning Elizabeths liv och arbete."

Foto: TT

Annons