Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora förändringen inför Nobel

09 dec, 2016, 11:54 
Agneta Nisbeth
Kungen har tagit ett unik beslut gällande Nobelbanketten. Vi vet mer!
Annons
Nobel.Victoria.Ste

Inför morgondagens Nobelfest gör kungafamiljen en unik ändring i planeringen. Efter att Nobelbanketten är över brukar kungafamiljen alltid fortsätta till Prinsens Galleri där kungen har audiens med Nobelpristagarna, men i år kommer kungafamiljen att för första gången fortsätta till Gyllene Salen. Där ska de mingla och dansa till storband med de andra gästerna.

– Kungafamiljen kommer nu att ha tillfälle att prata och umgås med Nobelpristagarna, men också med övriga gäster på banketten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren om förändringen till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Enligt Joanna Pettersson, presskontakt på Nobelstiftelsen, kommer förslaget om förändring från Nobelpristagarna som gärna vill kunna vara med sina familjer och njuta av festligheterna i Gyllene Salen efter banketten. Men kungafamiljen kommer att få tillfälle att möta Nobelpristagarna ändå. Enligt hovet kommer pristagarna att få möta kungen innan kungens stora galamiddag för pristagarna.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons