Stora förvirringen kring den mystiska kvinnan: "Vem är hon?"

Kronprinsessan Victoria firade sin födelsedag med en storslagen konsert.Men vem är egentligen kvinnan som sitter bakom henne?

Kronprinsessan Victoria och hennes familj njöt storligen av konserten i Borgholms slottsruin. Petra Marklund, The Mamas, Linnea Henriksson, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge tog plats på scenen – och födelsedagsbarnet satt och klappade med i låtarna.

Bilderna från konserten har nått utlandet. Logiskt, med tanke på att Victoria har många fans även utanför Sveriges gränser. Men i takt med att fotona fått större spridning, så har en och samma fråga ställts gång på gång.

Vem är egentligen den “okända” kvinnan som sitter bakom Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel?

Kronprinsessan Victoria – hon är den okända kvinnan på bilden

Victoriadagen 2020 - Victoria Daniel och Estelle håller handen

Ser ni Johanna i bakgrunden?

Tyska sajten Gala har till och med gjort en rubrik av saken: “Vem är den okända kvinnan som firar med dem?”. I Sverige vet vi såklart svaret. Det är ingen annan än Johanna Duplantis, syster till Armand Duplantis, årets Victoriastipendiat.

Hon var där med sin bror och mamman Helena, för att se när Armand fick diplomet från kronprinsessan.

Armand Duplantis syster Johanna känner press

Johanna är precis som sin storebror en väldigt talangfull stavhoppare. Armand har i en intervju med Expressen pratat om Johanna, och oron han känner för henne. Hans egna framgångar leder nämligen till ökad press för Johanna.

– Så är det så klart, många förväntar sig att hon ska vara lika bra som jag var i samma åldersklass. Jag tror att det är en av de svåraste bitarna för henne. Jag vet att hon känner sig pressad för att hon heter Duplantis och att många kommer att jämföra henne med mig, sa Duplantis i intervjun.

– Jag försöker få henne att bortse från det, det gör mina föräldrar också. Men det är tufft för henne. Hur mycket vi än försöker intala henna att hon inte ska tänka på det så finns det hela tiden i hennes bakhuvud.