Stora förvirringen: Kungen och Silvia stoppade av polisen

Stora förvirringen: Kungen och Silvia stoppade av polisen
Kungen och Silvia stoppades av polis när de var ute på en biltur. Då utbröt en stor förvirring.
Annons

Kungen och Silvia var ute på en förmiddagstur på Söder Mälarstrand i tisdags, rapporterar Expressen. Det hör inte till ovanligheterna – kung Carl Gustaf insisterar oftast på att få köra själv och är en van bilförare.

Annons

Men det som hände sedan var desto mer oväntat. På Södermalm hade polisen nämligen arrangerat ett slags övning för sina aspiranter. Poliskonstaplarna i vardande fick öva på trafikkontroller, vilket innebar att man stoppade förare och utförde nykterhetskontroll och fordonskontroll.

Annons

Kungen och Silvia stoppade av polis

Silvia och kungen slapp poliskontrollen.
Silvia och kungen slapp poliskontrollen.

Alla bilar skulle stoppas, var instruktionen. Och aspiranterna tog instruktörerna på orden.

Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen, berättar för Expressen vad som hände sedan. Kungens bil, åtföljd av säpobilar, blev stoppad av en ung polisaspirant. Då klev handledaren in och såg till att kungen slapp kontrollen.

– Handledaren kunde leda aspiranten åt sidan så att kungaparet kunde fortsätta sin resa. Han hade fått en snabbare överblick över situationen, säger Viktor.

“Kungen släpps förbi”

Kung Carl Gustaf åtnjuter som bekant åtalsimmunitet. Det innebär att han inte kan åtalas för brott – och att han vanligtvis slipper trafikkontroller.

Annons

– Man känner ju till det där, även om jag inte kan hela lagtexten utantill. Aspiranten tycker nog att det var en liten dråplighet. Jag pratade med honom i dag och han tog det med gott mod, säger Viktor.

– Kungen släpps förbi.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Stora förvirringen: Kungen och Silvia stoppade av polisen”

 1. Regina Lindholm skriver: 19 februari, 2020

  “uppbröt en stor förvirring”! Ska man skratta eller gråta?


 2. Helena skriver: 19 februari, 2020

  Kungen hade nog tagit det med humor


 3. LARZ GUSTAFSSON skriver: 19 februari, 2020

  Ska drottningen aldrig bli kallad annat än Silvia?
  Det tycker jag är respektlöst.


 4. Ann Nylén skriver: 20 februari, 2020

  Vore jag i den situationen som “Kung” var i, hade jag gjort som om jag vore en vanlig medborgare och låtit mig bli delaktig i citat” trafikkontrollen, vilket innebar att man stoppade förare och utförde nykterhetskontroll och fordonskontroll”. Jag har själv som medborgare i Sverige blivit stoppat flertalet gånger, är trygghet för mig som person och medtrafikanter.


  1. mikael johansssom skriver: 20 februari, 2020

   men det var ju inte kungen som körde för bi .. det var ju dom som inte stoppade han ,, som en ovan skrev ha hade ju tagit det med humor =) ,


 5. Monarkist skriver: 20 februari, 2020

  Ann. Jag håller med dig. Kungen har åtalasimmunitet, men nog hade han kunnat delta i kontrollen ändå. Han hade säkert sett det som att han deltog i nödvändig praktik för polisaspiranten.


 6. Monarkist skriver: 20 februari, 2020

  Larz. Personligen kallar jag drottning Silvia för just det och omväxlande enbart Silvia. Privat. Skulle jag träffa henne, skulle jag säga drottningen, ta i hand och ge henne ett varmt leende. Det har inget med respektlöshet att göra. Jag tycker att drottning Silvia har gjort ett enormt arbete för barn och dementa, speciellt. Hon har lyckats lyfta sexmisshandel av barn och även vuxna på kartan, vilket är en bedrift. Det var i stort sett tabu inom vissa kretsar förut. När jag säger Silvia, tror jag att det är för att hon känns så äkta och som en kvinna i de övre åren, likt mig. Vad gäller massmedia, har jag upprepade gånger sett att de skriver orden drottning Silvia eller drottningen. Ibland skriver de Silvia. Jag förstår inte problemet. Det är väl hur man rapporterar om och förhåller sig till Silvias arbete som är det allra viktigaste. Mer fokus på vad hon åstadkommer och litet mindre fokus på hårfärg och kläder (bättre balans) – det skulle jag kalla att visa respekt.


  1. josefin skriver: 20 februari, 2020

   Monarkist,
   ärDu skribent i denna tidning eller varför spelar det roll hur Du i Ditt privata liv talar om drottningen? Ännu mer intressant är sà klart varför Du pratar om henne alls?


  2. Royalist javisst skriver: 20 februari, 2020

   Men ”kungen och Silvia” som ses så ofta borde ”skippas” helt. Bort!!!
   Det logiska är kungen och drottningen eller Carl Gustaf och Silvia.


 7. Eva M skriver: 20 februari, 2020

  Dom hade fått stoppa säpobilarna också hade blivit totalstopp i trafiken.


 8. Daga skriver: 25 februari, 2020

  Hon var Silvia med hela svenska folket innan hon fick titeln drottning.En tysk ganska vanlig flicka på några suddiga bilder i kvällstidningen och så namnet Silvia.Jag minns det väl.Leendet och värmen hon inte kunde dölja under sjaletten i konfrontation med nyfiken fotograf.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar