Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora frågetecknet kring kungliga jättefesten – Victoria kan missa allt

12 aug, 2023, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Victoria
Victoria kan missa firandet av Gustav Vasa 500 år. Foto: TT

Victoria och hennes syskon kan komma att missa en av årets jättefester.

Annons

Varje år har våra kungligheter fullspäckade scheman och det är många officiella sammanhang som de ska närvara vid. Och året 2023 är inte sämre utan det är ett väldigt speciellt år för våra svenska kungligheter.

Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!Brand logo
Victorias val: en bröllopsklänning • Oscar & Estelle stjäl showen • Chris comeback efter frånvaron – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2023!

2023 – det kungliga året

Silvia är jubilar och fyller 80 år den 23 december. Vår egna kung Carl Gustaf firar även 50 år på tronen vilket har uppmärksammats genom att kungen och drottningen har, och ska, besöka alla Sveriges län på en riktigt Sverigeturné. Hittills har det varit riktigt lyckat och både kungligheterna och folket har varit nöjda med besöken.

Inte nog med det så blir det även en riktig partyhelg då kungen går i mål den 15 september som längt sittande monarken i svenska historien. Det blir korteger, Te Deum och en helt magnifik galamiddag på Kungliga slottet med massor av utländska kungligheter på gästlistan.

Annons

Gustav Vasa 500 år

Men något som också ska firas ordentligt är att Gustaf Vasa valdes till kung för 500 år sedan, vilket firas med en kunglig afton på Gripsholms Slott. Det kommer bjuda på fantastisk musik från bland annat Lena Philipsson, Lisa Nilsson och Rickard Söderberg.

Hela kvällen kommer även att konferencieras av ingen mindre än "På Spåret"-profilen Fredrik Lindström.

– Det här är en liten present till mitt inre barn och det känns otroligt storslaget, säger Fredrik i en intervju med Aftonbladet.

Vi kan även förvänta oss att det kommer vara en del kungligheter på plats, men kanske inte så många som vi hade räknat med.

Victoria kan missa hela festen

Många hoppades nog på att se hela familjen under denna storslagna och historiska afton, men enligt den kungliga kalendern så är det flera som kanske inte kommer vara där.

Vi kan nämligen läsa att det enbar är kungen och drottningen som kommer vara på plats. Detta betyder att vår kronprinsessa och hennes syskon kan komma att missa denna kungliga jättefest.

Annons

Om man ser till kalendern verkar det inte heller som att kronprinsessan har något annat inplanerat, så vi håller tummarna att de trots allt kanske dyker upp! Annars får kungen och drottningen ha en fantastisk festkväll på tu man hand.

Annons