Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora frågetecknet kring Victorias beslut för Estelle, 11 – alla tecken

25 nov, 2023, 08:00 

Nu undrar alla samma sak om prinsessan Estelle!

Annons

Prinsessan Estelles liv skiljer sig rejält från många jämnårigas. Samtidigt som hon är en helt vanlig skoltjej, ska hon ju också en dag bli Sveriges drottning. Och förberedelserna har börjat redan nu.

Nu väcks frågor kring Victorias beslut för sin förstfödda.

Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”Brand logo
Hör Victorias viktiga ord om hjärtefrågan: ”Investera i oss själva”

Prinsessan Estelles drottningskola – som Victoria och Daniel stoppar

Victoria och Daniel är mycket måna om att Estelle ska få vara barn, och inte tyngas av sina plikter redan i ung ålder. Men visst är förberedelserna redan igång: redan vid sex års ålder talade Estelle flytande engelska.

Annons

Dessutom är Sveriges historia givetvis viktigt att ha koll på om man ska bli drottning, och ända sedan Estelle var liten har hon besökt arkiv och bibliotek för att lära sig mer.

I framtiden väntar också språkstudier, studier utomlands, och kanske en militärutbildning som sin mor.

Men Victoria och Daniel värnar som sagt om Estelles rätt att vara en helt vanlig skolflicka, som umgås med vänner på fritiden och går på basket. De sätter helt enkelt stopp för att Estelle ska drillas allt för hårt, när hon är så liten.

Stora frågan kring prinsessan Estelle – nu undrar alla

När Estelle var ynka 2 år gammal gjorde hon sitt första prinsess-uppdrag. Då invigde hon sin egna sagostig vid Naturum Tåkern i Östergötland, och det märktes redan då att hon brås på sin mor. Estelle hade ett brett leende på läpparna och vinkade glatt till alla som kommit dit.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle som två-åring

Sedan dess har hon då och då haft offentliga uppdrag. I fjol besökte hon Östergötland igen under en hel dag, och fick bland annat träffa landshövding Carl Fredrik Graf, och ha glassprovning. Och snacka om kungligt proffs!

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle poserar framför en åker

Dessutom var Estelle och Oscar med under stora delar av kungens tronjubileum i somras, hon satt duktigt med i kyrkan under gudstjänsten och vinkade till folket från balkongen. I höstas var hon även på plats i Danmark för att fira prins Christians 18-årsdag.

Nu undrar man givetvis hur framtiden ser ut för prinsessan Estelle, och när hon kommer ha ett prinsessuppdrag igen. Det är givetvis Victoria och Daniel som har ett finger med i spelet – så vi får se när de tycker det är lämpligt att Estelle får följa med till jobbet igen.

Foto: TT

Annons