Stora gåtan kring Chris mamma Eva: "Jag har aldrig sett något liknande"

Chris är en kärleksfull son!

Eva O'Neill bär på en stor hemlighet.En hemlighet som än så länge inte uppdagats.

Chris O’Neill och hans mamma Eva O’Neill föredrar båda två att hålla sig utanför rampljuset. Eva har konsekvent nobbat alla intervjuförfrågningar från både svenska och utländska medier – och hennes liv är något av ett mysterium för alla intresserade.

Och det största mysteriet av alla hittar vi i hennes förflutna.

Chris O’Neill – stora gåtan kring hans mamma Eva

Eva i hatt.

Chris O’Neill kan inte träffa mamma Eva i nuläget.

För när är egentligen Eva O’Neill född? Vi vet att hon kom till världen någon gång på 1940–talet – men inte det exakta årtalet. Detta är såklart högst ovanligt när det gäller personer i den kungliga kretsen, vars liv och biografier brukar nagelfaras in i minst detalj.

Men Eva har lyckats med att behålla hemligheten. Expressen sammanfattade förvirringen i en artikel från 2014.

“Nästan överallt stod det att Eva Maria Walter föddes i Österrike 1940. Samtidigt anger tyska tidningen Bunte nu 1942 som födelseår, medan uppgifter till Expressen gör gällande att Eva O’Neill, då Eva Maria Walter, föddes 1947 i Karlovy Vary i forna Tjeckoslovakien, eller Karlsbad som är ortens tyska namn”, skrev Expressen.

Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Dam, har länge häpnat över gåtan.

– Jag har aldrig sett något liknande i kungasammanhang. Att ingen verkar veta vilket år en person är född! Det ger Eva ytterligare en bit mystik, hennes förflutna är lite höljt i dunkel. Vi har heller aldrig sett någon svensk kunglighet gratta Eva på födelsedagen, då skulle vi ju få svaret, säger Ellen.

“Blev utkörda ur landet”

Oavsett födelseår, så står det klart att Evas första år i livet var tuffa. Hennes familj blev utkastade ur dåvarande Sudettyskland efter nazismens fall och deras egendomar konfiskerades.

– Eva var bara ett litet barn. Det var så klart en skrämmande upplevelse när de bokstavligt blev utkörda ur landet, tiotusentals åt gången. Det var under dåliga förhållanden också. De tvingades överge allt de hade och blev flyktingar helt enkelt, har en vän till familjen sagt till Expressen.

Expressen skriver att familjen därefter bosatte sig i Sternberg, söder om München.