Stora gåtan kring kungen efter bilden: "Det är jättemärkligt"

Drottning Silvia och kungen

Kungen dök plötsligt inte upp. Vad är det egentligen som händer?
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!
Slå på ljud

Kung Carl Gustaf är som bekant en stor idrottsfantast. Vid de stora mästerskapen är det inte alls ovanligt att se honom sitta på läktaren och heja på vår svenska atleter – ofta med både yviga gester och höga rop.

Men när det gällde att peppa de svenska handbollsherrarna var det inte kungen som plockade upp facklan – utan hans dotter och hennes familj.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

Stora gåtan kring kungen

Drottning Silvia och kungen

Kungen är en stor idrottsfantast.

Kronprinsessan Victoria bjöd på en fin bild inifrån Haga slott när Sverige skulle ta sig an Danmark i handbolls-EM.

Kort dessförinnan hade Victoria ringt upp kronprins Frederik för ett vänskapligt samtal – innan tävlandet tog vid. Sedan ställde hela familjen, inklusive prinsessan Estelle och prins Oscar, upp för en rusig peppbild.

Men handbollslandslaget (som tyvärr föll i finalen) fick ingen hälsning från kungen. Inte offentligt i alla fall.

Svensk Damtidnings mångårige medarbetare Ellen Myrgård Lindén har funderat på varför.

– Kungen är enormt intresserad av handboll. Många minns säkert den klassiska bilden från OS 2013 då kungaparet satt på läktaren i London. Under kvartsfinalen, mellan Sverige och Danmark, blev statschefen så engagerad i sina hejarop att kvinnan framför fick hålla för öronen. Ja, det råder alltså ingen tvekan om hur mycket kungen bryr sig om just den här sporten. Därför var det många som blev förvånade när det var Victoria och Daniel – och inte kungaparet – som skickade ut en hälsning under VM-finalen i söndags. Svenska folket fick en liten inblick i uppladdning på Haga men från Drottningholm hördes inte ett ljud. Det är jättemärkligt, kanske vissa tycker. Förmodligen handlar det om att kungaparet och kronprinsessparet turas om att bjuda på bilder från sina respektive hem – och häromveckan fick ju faktiskt se kungen på hundpromenad med Brandie hemma på Stenhammar. Sådana här hälsningar kan verka spontana men det är många hjärnor, och en hel hovstab, som ligger bakom fotograferingarna, säger Ellen.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther