Stora ilskan mot kungahuset efter nya bilden: “Har skämt ut sitt land”

Drottning Elizabeth har tvingats ställa in.
Det brittiska kungahuset har fått en ilsken folkstorm på sig. Allt som krävdes var ett enda Facebook-inlägg.
Annons

I november 2019 tvingades Elizabeth sparka sin egen son, prins Andrew, ur kungahuset. Andrew hade då figurerat flitigt i de brittiska tabloiderna på grund av sin vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein.

En kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använt henne som minderårig sexslav och fört henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just prins Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Annons

Prins Andrew gratulerades

Prins Andrew i intervjun med BBC.
Prins Andrew i en intervju med BBC.

I samma veva avslöjades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer – och till slut fick Elizabeth nog.

Men det brittiska hovet har inte kapat alla band till Andrew. I dag, 19 februari, fyller han 60 och får en gratulationshälsning på Facebook. De ilskna kommentarerna lät inte vänta på sig – och kan räknas i tusentalen.

“Det kanske är hans födelsedag, men med tanke på vad som upptäckts nyligen, så har han tur att han inte får blåsa ut sina tårtljus i fängelset”, skriver en användare.

Annons

“Vi förstår att han är drottningens son, men ni kan inte vänta er att vi ska gilla honom eller vilja se honom”, skriver en annan.

“Under inga omständigheter ska man hissa en flagga för en man som skämt ut sin familj och sitt land. Han kanske är drottningens favorit, men han har tappat rejält i aktning hos folket”, skriver en tredje.

Det utskällda Facebook-inlägget.
Det utskällda Facebook-inlägget.
Annons

Har fått närma sig hovet

När drottningen besökte högmässan tidigare under januari var Andrew tillbaka vid mamma Elizabeths sida. Sky News rapporterade att Andrew dessutom följde med drottningen och prins Philip på lunch efter att ha lämnat kyrkan.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Stora ilskan mot kungahuset efter nya bilden: “Har skämt ut sitt land””

 1. charlotte skriver: 19 februari, 2020

  Stackars Drottning Elizabeth! Hon borde överlåta tronen nu. Det blir för många utmaningar på en gång. Hon vet väl knappast vad Andrew är anklagad för.


 2. Eva skriver: 19 februari, 2020

  Det hade ju sett konstigt ut om kungahuset inte sagt något alls om prins Andrews födelsedag.


 3. Bea skriver: 19 februari, 2020

  Ja här behöver man väl knappast fundera över trovärdigheten då bild text och avsändare tydligt kan läsas och ses.
  Kanske är den utlagda födelsedagshälsningen en test för att kolla hur “populär” personen är inför kommande framtida stora arrangemang av olika slag.


 4. Mon skriver: 19 februari, 2020

  Detta börjar likna en riktig fars. Ingen ände på skandalerna, avhoppen, skilsmässorna…


 5. Birthe Vejrum skriver: 20 februari, 2020

  En farce er nok ikke det rigtige ord for det, der foregår i familien. Nej, jeg har ikke noget bedre! 🙁 Men Elizabeth er en gammel dame, og hun regerer efter sine forældres målestok, der er ikke så meget forandring der. Og så har hun nogle gamle stivnakker som rådgivere, hvilket ikke gør det spor bedre.


 6. ma skriver: 20 februari, 2020

  Bra taktik att skicka ut en bild på en söt oskyldig baby..
  Men det ser ju konstigt ut…


 7. Alma-lena skriver: 20 februari, 2020

  Hade kungahuset faytat att vara barmhärtiga mot Harry och Meghan jade nog allmänheten accepterat detta inlägg. Nu blir det så tydligt att det är värre att vilja slippa leva på skattebetalare än att begå allvarliga brott.


  1. josefin skriver: 20 februari, 2020

   Alma-Lena, om vi nu ska ha ett litet uns av korrektheti tyckandet sà har Andrew inte begàtt nàgra brott eftersom han varken àtalats eller dömts för nàgot. Du vet: alla är oskyldiga till de prövats o dömts.


  2. Birthe Vejrum skriver: 20 februari, 2020

   Ja, Alma-Lena, det sætter jo tingene i relief. 🙁
   Men vi ved jo ikke, hvor meget sandhed der er i Sodoma – Gomorrah beskyldningerne for Andrews vedkommende såeeh…!


 8. Bea skriver: 20 februari, 2020

  josefin,
  kan ju vara sanning till en viss del – enligt dagligt tal – men med en viss modifikation när man hör hans “egen” berättande tv version och de åtgärder och indragningar som redan tagits av mamma drottningen.


  1. josefin skriver: 21 februari, 2020

   Bea, ja hans egen intervju var väl bland det värsta man sett/hört. Men det gör en inte till en dömd kriminell.Bara domstol kan döma i en rättsstat. (Vi bortser fran det uppseglande enhärskarriket där presidenten tror att l’etat c’est moi)


 9. PernillaA skriver: 21 februari, 2020

  Tack Josefin, min Kommentar med liknande innehåll kom inte in


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar