Stora ilskan mot kungahuset efter nya bilden: "Har skämt ut sitt land"

Drottning Elizabeth har tvingats ställa in.

Det brittiska kungahuset har fått en ilsken folkstorm på sig.Allt som krävdes var ett enda Facebook-inlägg.

Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti
Slå på ljud

I november 2019 tvingades Elizabeth sparka sin egen son, prins Andrew, ur kungahuset. Andrew hade då figurerat flitigt i de brittiska tabloiderna på grund av sin vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein.

En kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använt henne som minderårig sexslav och fört henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just prins Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Prins Andrew gratulerades

Prins Andrew i intervjun med BBC.

Prins Andrew i en intervju med BBC.

I samma veva avslöjades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer – och till slut fick Elizabeth nog.

Men det brittiska hovet har inte kapat alla band till Andrew. I dag, 19 februari, fyller han 60 och får en gratulationshälsning på Facebook. De ilskna kommentarerna lät inte vänta på sig – och kan räknas i tusentalen.

“Det kanske är hans födelsedag, men med tanke på vad som upptäckts nyligen, så har han tur att han inte får blåsa ut sina tårtljus i fängelset”, skriver en användare.

“Vi förstår att han är drottningens son, men ni kan inte vänta er att vi ska gilla honom eller vilja se honom”, skriver en annan.

“Under inga omständigheter ska man hissa en flagga för en man som skämt ut sin familj och sitt land. Han kanske är drottningens favorit, men han har tappat rejält i aktning hos folket”, skriver en tredje.

Det utskällda Facebook-inlägget.

Det utskällda Facebook-inlägget.

Har fått närma sig hovet

När drottningen besökte högmässan tidigare under januari var Andrew tillbaka vid mamma Elizabeths sida. Sky News rapporterade att Andrew dessutom följde med drottningen och prins Philip på lunch efter att ha lämnat kyrkan.