Stora livsförändringen för Birgitta – nya bilderna avslöjar!

Prinsessan Birgitta flydde Spanien på grund av coronaviruset.Nu har hon dykt upp på bild.

Prinsessan Birgitta har den senaste tiden fått bo hemma hos sin bror, kung Carl Gustaf. Hon bor i vanliga fall  i Santa Ponsa, på Mallorca, men när coronaviruset sl0g hårt mot Spanien sökte sig Birgitta hemåt. Hon satte sig på ett flyg, för att kunna vara nära sin närmaste familj under den tuffa tiden.

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, sa Birgitta till Svensk Dam om tillvaron i Spanien innan hon for.

Prinsessan Birgitta – här dyker hon upp

Kungen, Silvia och Birgitta.

Kungen, Silvia och Birgitta. Foto: Ann-Sofie Klint

Men i Sverige gäller andra restriktioner och andra vanor. Här får Birgitta vara ute och röra på sig – under kontrollerade omständigheter. I lördags följde 83-åringen med kungen och drottning Silvia till Strömsholms slott utanför Västerås.

Ann-Sofie Klint var där och besökte slottet med sin familj.

– Vi såg först en kvinna som var med kungen och Silvia, och då kände vi inte igen henne. Men sedan såg vi, det var ju prinsessan Birgitta, berättar Ann-Sofie.

Detaljen som vittnet reagerade på

Prinsessan Birgitta och drottning Silvia är goda vänner.

Prinsessan Birgitta och drottning Silvia är goda vänner.

Enligt Ann-Sofie såg Birgitta ut att vara vid god vigör.

– Hon gick piggt upp för trapporna. Jag la också märke till att hon hade ett par stora solglasögon på sig. Sedan var hon och kungaparet inne i slottet ett par timmar, säger Ann-Sofie.

Det måste vara en skön förändring för Birgitta – att få lämna livet i instängdhet i Spanien för en tillvaro med lite mer frihet.

I Stenhammar har hon också gott om plats för ett få lite egentid. Slottet rymmer nämligen hela tjugo rum för kungligheterna att nyttja.

Dessutom är hon god vän med Silvia, så nu får man anta att de två delar lite kvalitetstid.