Stora Meghan-skandalen – stormar ut ur studion efter hårda orden: "Fruktansvärt beteende"

Meghan Markle och prins Harry fick nog. De sa ifrån – och det ledde till stor ilska och märkliga scener i direktsändning.

Meghan Markle och prins Harry har rört om i den brittiska grytan som få andra. Intervjun med tv-ikonen Oprah Winfrey har lett till starka känsloutbrott, både från gemene man och stora tv-kändisar.

Situationen håller på att utvecklas till ett ställningskrig mellan två läger. Antingen tar man Meghans parti – eller kungafamiljens.

Piers Morgan stormade ut ur intervjun – efter orden om Meghan Markle

Piers Morgan har med all önskvärd tydlighet visat att han står på kungahusets sida. Han är en öppen Meghan-skeptiker och använder sina olika plattformar till att ifrågasätta hennes och Harrys olika vittnesmål.

Uttalandet som fått mest uppmärksamhet i efterhand rör Meghans son Archie. Hon och Harry hävdar att någon i kungafamiljen uttryckt oro över färgen på Archies hy – något som Piers helt sonika vägrar tro på.

– Att hon målar upp kungafamiljen som ett gäng rasister är den värsta anklagelsen mot dem som jag någonsin hört i hela min karriär, sa Piers i sitt tv-program Good Morning Britain.

– Det är fruktansvärt.

"Du fortsätter hoppa på henne"

Men Piers får mothugg även i sitt eget program. Väderpresentatören Alex Beresford konfronterade Piers i sändningen angående just hans behandling av Meghan.

– Allt som skrivits har drabbats deras mentala hälsa. Jag hörde Piers säga att William gått igenom samma sak, men vet du vad? Syskon kan uppleva tragedier på olika sätt. En kan skaka av sig det, en annan kan inte hantera det på samma sätt. Det är uppenbart att det är det som har hänt med prins Harry, säger Alex och fortsätter.

– Vi måste ta ett steg tillbaka. Jag förstår att du inte gillar Meghan Markle. Det har du slagit fast så många gånger i det här programmet. Jag förstår att du har en personlig relation med Meghan, och att hon sa upp kontakten. Men hon har rätt att säga upp kontakten. Har hon sagt något om dig? Det tror jag inte, men du fortsätter hoppa på henne.

När Alex sa detta såg Piers rött.

– Nä, jag klarar inte av detta längre, sa han – och stormade ut ur tv-studion!

Men Alex stod fast vid sitt uttalande.

– Det här är fruktansvärt beteende. Piers fortsätter med sina attacker och vi måste bara sitta där och lyssna.

Remarkable counterblast against Piers Morgan’s Meghan diatribes by ... co-presenter Alex Beresford.Says it’s personal: ‘She cut you off ... she’s entitled to cut you off, yet you continue to trash her.’And @piersmorgan walks off his own programme.pic.twitter.com/5sWnVEWCMT

— David Conn (@david_conn) March 9, 2021

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle om sitt liv som fånge i kungahuset: "Ville inte leva längre"