Stora mysteriet kring Silvia efter olyckan – bilden väcker frågor

Drottning Silvia ramlade och skadade höger handled

I februari föll drottning Silvia olyckligt hemma och skadade sin handled. Nu väcker nytagna bilder på drottningen frågor.
Stora gåtan efter drottningens dramatiska olycka – hör Johan T:s analys
Slå på ljud

Det var i mitten på februari i år som det avslöjades att drottning Silvia hade varit med om en fallolycka i hemmet och att hon hade skadat sig. Hovet skickade då ut ett pressmeddelande som löd:

"H.M. Drottningen har skadat höger handled i samband med ett fall i hemmet på Drottningholms slott. Olyckan inträffade tidigt under måndagsmorgonen den 15 februari. Drottningen fick därefter vård vid Danderyds sjukhus där det konstaterades att Drottningen har frakturer i höger handled", skriver hovet.

Drottning Silvia ramlade och skadade höger handled

Tack och lov verkar skadan inte vara allvarlig.

"Drottningen är återigen hemma på Drottningholms slott och mår efter omständigheterna väl", skriver hovet.

LÄS MER: Efter fallolyckan – nytt besked om Silvias hälsa

Margareta Thorgren, informationschef på hovet, sa följande till Svensk Dam när vi ringde upp:

– Drottningen föll olyckligt hemma på Drottningholm och tog emot sig med höger hand. Smärtan gjorde ju att hon insåg att hon behövde läkarvård, så hon åkte ambulans in till Danderyds sjukhus, säger Margareta.

Har skadat sig tidigare

Tyvärr är det inte första gången som Silvia tvingas uppsöka läkarvård. Senaste gången hon skadade armen, under en skidtur i schweiziska Klosters år 2015, tvingades hon till en akut operation i Davos efter att ha trillat illa när hon åkte skidor med kungafamiljen. Hon fick tre sprickor i axeln. Efteråt visade hon upp att bar armen i mitella, men sa själv att hon mådde bra.

– Det går bra. Läkarna är nöjda. Nu måste jag bara göra det tråkiga, arbeta med armen, gymnastik och så. Men det går åt rätt håll, säger drottningen till Aftonbladet.

LÄS MER: Läkarens ord – så sjuk är kung Harald

Senare avslöjade hon i en intervju med Svensk Dam att hon hade fatt sju skruvar och en platta inopererade i axeln för att fixera frakturen:

– Jag brot på tre punkter, tre sprickor.

Den gången krävdes det en flera månader lång rehabilitering i form av träning och sjukgymnastik. Drottningen arbetade dock, men med armen i mitella.

Drottning silvias olycka

Drottning Silvia i mitella efter skidolyckan 2015.

Nytagna bilden väcker frågor

Efter olyckan i hemmet ser det dock annorlunda ut, och vi hoppas att det beror på att skadan inte är lika allvarlig den här gången. Istället för att ha armen i mitella döljer hon istället den skadade handleden med en tröja, som vi kunde se när kungaparet och kronprinsessparet höll ett videomöte med representanter från svensk läkemedelsindustri för att få information om hur covid-19-pandemin påverkar företagen.

Drottningen gömde den skadade handleden i sin tröja.

Drottningen döljer den skadade handleden med sin tröja.

Foto: TT