Stora oron för drottning Elizabeth – efter nya beskedet

Stora oron för drottning Elizabeth – efter nya beskedet

Tim Rooke/REX

Drottningen Elizabeth befann sig i riskzonen när corona upptäcktes inne på slottet.

Här gifter sig Elizabeth och Philip 1947 – se historiska filmen!
Slå på ljud

Drottning Elizabeth vaccinerades mot covid redan i januari i år men det är såklart av allra högsta vikt att hon ändå inte exponeras för det smittsamma viruset. Vaccinering ger inte hundraprocentigt skydd och hon är ändå 95 år gammal.

Därför var det fullt fokus på slottet Balmoral i helgen, när en av drottningens anställda testade positivt för viruset, rapporterar Daily Mail.

I det skotska residenset har Elizabeth spenderat sommaren omgiven av flera andra ur kungafamiljen, bland annat prins Andrew med familj. Personalen har testats dagligen och det var under lördagen som en av dem var positiv för covid.

Enligt Daily Mail har kungafamiljen fortsatt sin vistelse ungefär som vanligt med undantaget att de skippade söndagens gudstjänst, antagligen för att de väntar på svar på sina egna covid-test, skriver tidningen.

Drottning Elizabeth vaccinerades tidigt

Det var i januari i år som brittiska hovet gick ut med att Elizabeth vaccinerats mot covid-19.

Det är ovanligt att Buckingham Palace kommenterar kungafamiljens hälsoärenden. Drottning Elizabeth ska dock ha velat undvika spekulationer och har därför offentliggjort informationen.

En kunglig källa bekräftade att drottningen och prins Philip fick injektionerna i deras Berkishire-hem, Windsor Castle, av en kunglig husläkare. De fick även en andra dos några veckor senare.