Stora snackisen! Sofias överraskning till Carl Philip – slutade i tårar

15 jun, 2022, 12:00 
AvElham Mohamed
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia firade sin bröllopsdag tidigare i veckan. Nu minns vi tillbaka till den magiska kvällen och överraskningarna den bjöd på!

Annons
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!

Danska Billed Bladet påminner sina läsare om det minnesvärda bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia som ägde rum för sju år sedan.

Bröllopet som hölls i Slottskyrkan på Kungliga slottet bjöd på mycket överraskningar. Inte minst överraskade prinsessan Sofia samtliga gäster med något som man sent glömmer.

Talet som gick rakt in i hjärtat

Under kvällen höll ett flertal gäster tal. Prins Carl Philips hjärtevärmande tal om att kärlek övervinner allt är något vi bär med oss från kvällen. I talet var prinsen förvånansvärt transparent gällande de svårigheter som paret gått igenom. Och talet gick verkligen rakt in i hjärtat vilket blev tydligt när gästernas jubel och applåder inte verkade ha något stopp.

Annons

– Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Och till sist, till sist Sofia, valde vi rätt ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man. Sofia, du fyller mitt liv med kärlek och glädje, sade prinsen i talet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på bröllopet
Brudparet dansar bröllopsvalsen i Karl XI:s galleri efter bröllopsmiddagen.

Överraskningen från prinsessan Sofia

Den lätta vägen var inte heller något som Sofia valde. När hennes namn ropades upp som nästa talare hade prins Carl Philip svårt att dölja sin förvåning. Det var dock inte slut på överraskningar där utan istället för ett traditionellt tal valde Sofia att uttrycka sina känslor på ett lite okonventionellt sätt.

Annons

– Precis som min pappa sa tidigare i kväll har jag alltid gått min egen väg. Och jag kände att när det skulle vara så många fina tal här ville jag göra något eget till min make, sade prinsessan Sofia innan hon lämnade över ordet till Molly Sandén.

Tillsammans med vänner skrev hon en text som Molly Sandén framförde. Under framträdandet sågs prinsen kämpa för att hålla tillbaka sina tårar inför det speciella ögonblicket.

Foto: TT

Annons