Stora tragedin i kungliga familjen: “En tvååring måste växa upp utan sin mamma”

Prinsessan Maria blev bara 31 år gammal.
Prinsessan Maria dog plötsligt, på grund av ett hjärtfel. Nu återstår bara en familj slagen i spillror av sorgen.
Annons
Det var i tidigare i veckan som nyheten plötsligt briserade. Prinsessan Maria Petrovna Galitzine, eller Maria Singh som hon hette efter sitt giftemål, hade avlidit vid endast 31 års ålder.
Enligt hennes dödsannons, som publicerades i Houston Tribune, avled Maria av en hjärtaneurysm, vilket innebär att den vänstra hjärtkammarens vägg utvidgas med ett dödligt resultat.

Tragedin i kungliga familjen

Prinsessan Maria blev bara 31 år gammal.
Prinsessan Maria blev bara 31 år gammal.
Annons
Maria var barnbarn till ärkehertig Rudolf av Österrike, som i sin tur var son till Österrikes siste kejsare, Karl I. Men framför allt var hon en egen person, en yrkeskvinna, en maka och en mamma.
Som den österrikiska sajten OE24.at skrev i sin dödsruna:
“Hon hade fortfarande hela livet framför sig. Precis som sina föräldrar och två av hennes syskon levde hon Houston, Texas. Hon gillade att resa och var ute med vänner. Men hon var fokuserad på sin familj. För bara tre år sedan gifte hon sig med sin stora kärlek, Rishi Singh. Ett år efter bröllopet fördubblades hennes kärlek när sonen Maxim föddes. Han var hennes ögonsten. Hon gillade att lägga ut bilder på sin älskade gosse på de sociala medierna. Nu måste tvååringen växa upp utan sin mamma”, skriver OE24.at.

Det är sant som OE24.at skriver. Går man in på Marias Facebook ser man att hennes senaste bilder har en sak gemensamt: Maxim. Den lille pojken förekommer på nästan varenda en, vilket tyder på att Maria var en otroligt stolt mamma.

Annons

Blev bjuden till kungliga bröllop

Maria hade hela fem syskon: systrarna Xenia, Tatiana och Alexandra och bröderna Dmitri och Ioann. Tatiana bodde precis som Maria i Houston, men det var ett liv ganska avlägset från alla typer av kungliga sammanhang.

Annons

– Mitt liv är helt normalt, förutom när vi blir bjudna till kungliga bröllop. Och min post är ibland adresserad till “prinsessan Tatiana”. Det kändes lite konstigt när jag gick från “prinsessan” till “Mrs”. Jag har ju varit en prinsessa i hela mitt liv, har Tatiana sagt i en intervju.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Stora tragedin i kungliga familjen: “En tvååring måste växa upp utan sin mamma””

  1. Anette skriver: 17 maj, 2020

    Sorgligt när en ung människa och mamma dör i förtid men jag kan ändå inte låta bli att tycka att inga titlar inte borde tillåtas gå i arv när en regent avsätts. Österrike blev republik 12 november 1918. Hennes anfader gjorde två kuppförsök för att försöka återta tronen men misslyckades. Någon gång måste även f.d kungligheter kapitulera inför folkets vilja och sänka sitt huvud i all ödmjukhet inför demokratin. Bjuden på kungliga bröllop i Europa ända sedan 1918? Ja, vad gör inte lätt inavlade monarkerna för att bevara minnet av fornstora dagar och förmodligen även nära drömmen att kunna klättra tillbaka upp på tronen igen. Eller helt enkelt fortsätta anse att de är givna den rätten av Gud själv.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar