Stora tragedin – kunglighet död i coronaviruset!

Huset Bourbon-Parma. Tredje från höger är den numera avlidna prinsessan Maria Teresa.

Coronaviruset slår hot mot oss alla.Nu har ännu en kunglighet avlidit i covid-19.
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud

Kungasläkten Bourbon-Parma har drabbats hårt av coronaviruset. I mars avled prinsessan Maria Teresa av Bourbon-Parma i sviterna av covid-19.

Nu har hennes kusin, prinsessan Diana av Bourbon-Parma, också fallit offer för det förhatliga viruset, rapporterar spansk press.

Kunglighet död i coronaviruset

Enligt tidningen El Confidencial insjuknade Diana för några veckor sedan.

“Hennes hälsa var redan väldigt skör. Hon var i så dåligt skick att hon inte varit i Italien sedan 2013, hennes barndomshem låg i Versilia-regionen och hon brukade besöka det så ofta hon kunde, hon var väldigt omtyckt i området”, skriver El Confidencial.

Tydligen var Diana en ganska så hemlighetsfull prinsessa. Till skillnad från sin kusin Maria Teresa besökte hon få sociala eller publika tillställningar.

“Det är faktiskt snudd på omöjligt att hitta bilder på henne, varken gamla eller aktuella”, skriver El Confidencial.

Hon lämnar tre barn efter sig, som hon fick med maken Hans Joachim Oehmichen.

Dessa är släkten Bourbon-Parma

Huset Bourbon-Parma. Tredje från höger är den numera avlidna prinsessan Maria Teresa.

Huset Bourbon-Parma. Tredje från höger är den numera avlidna prinsessan Maria Teresa.

Bourbon-Parma är ett led i huset Bourbon, den kungaätt som regerar i Spanien. Det innebär att prinsessan Diana var en avlägsen släkting till kung Felipe.

När Maria Teresa avled skrev hennes brorson Carlos ett långt och fint avskedsinlägg.

“Hennes död är en stor förlust och vi är djupt bedrövade. Prinsessan Maria Teresa var en förkämpe för demokrati, social rättvisa och frihet i Spanien. I sitt livs mission stöttade hon både sin pappa och sin bror och vår pappa, prins Carlos Hugo. Vi beundrade vår faster för hennes bildning och starka vilja, för att hon alltid brydde sig om folket, freden och tillståndet i världen. Vi kommer framför allt att sakna hennes engagemang, stöd och kärlek. Vi värdesätter alla fantastiska minnen med henne och våra barn. Maria Teresa dog i frid. Vi önskar vår älskade faster evig frid”, skrev prins Carlos.