Stora tragedin – prinsessan död efter trafikolycka!

Prinsessan Hermine blev bara 54 år gammal!

Prinsessan Hermine var med om en tragisk bilolycka. Nu har vi fått värsta tänkbara besked.

Prinsessan Hermine av Clermont-Tonnerre var en del av Clermont-Tonnerre-familjen, en fransk blåblodig släkt med rötter ända tillbaka till 1100-talet. Hennes pappa Charles Henri var den elfte hertigen av släkten.

Svensk Dam har tidigare skrivit om Hermines fasansfulla öde. I juni var 54-åringen med om en trafikolycka – och skadades mycket allvarligt. Hermine försattes i koma, vilket hennes vän Viviane Zaniroli skrev om på Facebook.

“Hermine föll i en koma efter en motorcykelolycka, nu tänker vi på hennes barn, Allegra och Calixte. Min älskade prinsessa, du är en krigare, kämpa!”, skrev Viviane.

Prinsessa död efter tragisk bilolycka

Prinsessan Hermine blev bara 54 år gammal!

Prinsessan Hermine blev bara 54 år gammal!

Nu har Hermines familj meddelat, via ett uttalande i franska medier, att hon har somnat in. En månads kamp i koma blev för mycket för prinsessan.

“Hon dog omgiven av hela sin familj”, står det i uttalandet.

“Hela hennes familj och hennes vänner kommer att bevara minnet av Hermine som en fantastisk kvinna med ett stort hjärta som alltid hade tid för andra. Det räckte med att hon kom in på en fest för att hon skulle ändra på stämningen och ge alla energi. Hon kommer att bli ihågkommen som en förebild för hur man ska leva sitt liv. Hon utstrålade glädje och vänlighet som vi inte kan glömma, precis som hennes leende.”

Lämnar efter sig två barn

Hermine lämnar efter sig två barn: dottern Allegra, 17, och sonen Calixte, 14. Hon fick dem med exmaken Alastar Cuddeford, en känd affärsman.

Hermine började sin egen yrkesbana som stylist på modejätten Dior, innan hon gick vidare i livet och grundade sin egen PR-firma. Hennes publika genomslag kom med den franska dokusåpan “La Ferme celebrités en Afrique”.