Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Storbråk i societeten! Charlotte Ramel i öppet gräl med Amanda Schulman

27 mar, 2019, 12:30 
De vimlar på samma societetskalas och de är vänner på Facebook. Men nu har prinsessornas smyckedesigner Charlotte Ramel och mediedrottningen Amanda Schulman förklarat krig mot varandra. Offentligt!
Annons

I den ena ringhörnan står alltså Charlotte Ramel som dragit ut till försvar för sin systers man, finansmannen Patrik Tigerschiöld, 54. I den andra svingar Amanda Schulman vilt för att försvara sin mans heder. Och själva gnistan som fick denna krutdurk att fullständigt explodera är den krönika med rubriken ”Adelsman rev 1700-talshus” som Alex Schulman skrev i Expressen i helgen.

– Det här är jättesnackisen på societeten just nu! säger en person som Svensk Damtidning har pratat med.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Och det har blivit en vattendelare, det är inget mittemellan. Alla man pratar med är antingen för eller emot.

Mitt i stridens öga står finansmannen Patrik Tigerschiöld och hans fru Anna som köpt den k-märkta Bergendoffska gården på Storgatan i Falsterbo, ett av få kvarvarande 1700-talshus. De fick tillstånd att renovera och göra en mindre ombyggnad, men rev i stället hela huset i skydd av byggplasten.

Finansmannen Patrik Tigerschiöld med sin fru Anna, född Ramel, som köpt ett k-märkt hus i Falsterbo som de sedan rivit.
Mitt i Falsterbo-bråket: Finansmannen Patrik Tigerschiöld med sin fru Anna, född von Essen.

Vi ger ordet till Alex Schulman:

”Adelsmannen i fråga heter Patrik Tigerschiöld och till och med namnet är perfekt. Han är ingen vanlig ”sköld”, han är den finare sortens sköld, han är en ”schiöld”. Rik som ett svin, tydligen, tillhör toppen av svenskt näringsliv. Bosatt med sin fru i Djursholm i Stockholm, men köpte en 250 år gammal gård i Falsterbo för att ha som sommarställe.”

Bråket handlar om ett av husen på Storgatan i Falsterbo.
Konflikten handlar om ett av husen på Storgatan i Falsterbo. – En omfattande överträdelse av plan- och bygglagen har gjorts, därför utfärdade vi ett byggstopp, säger bygglovsarkitekten Zorica Radnell Milansson till Lokaltidningen i Vellinge. – Det finns inte ord för att beskriva hur tråkigt det här är.

”Jag läser och läser” skriver Alex Schulman, ”Det är en drog. Jag vill veta allt om Tigerschiöldarna, deras bevekelsegrunder, och även om jag lider med ortsbefolkningen kan jag inte få nog av deras förtvivlan när de står där utanför bygget och tittar in i all förstörelse. De står där med tomma blickar, och försöker förstå – ondskan. För de inser det nu. Tigerschiöld är ingen människa. Han är Sauron. Det är en historia som har allt. Det är ond mot god, rik mot fattig, kultur mot yta, Stockholm mot landsbygd. Det är helt enkelt en perfekt storm av skit.”

Annons

Och det är ungefär här som Knut Ramel, Charlottes make, får nog och drar ut i strid för att försvara sin svåger Patrik Tigerschiöld. På Facebook kallar han Alex Schulmans krönika för ”ett mycket grovt personligt angrepp”. Ett inlägg som Charlotte Ramel delar och uppmanar andra att dela.

Knut Ramel skriver:

”Schulman beskriver b l a Tigerschiöld som ondskefull och “inte en människa” utan ” han är Sauron”. – – – Som vanligt skriver Schulman om saker han inte kan något om. – – – Han har t o m skrivit två böcker om sig själv, två pekoral där han snörvlande vältrar sig i självömkan över sin åldrande pappa och krökande mamma.” 

”Schulman ondgör sig vidare att Tigerschiöld är “rik som ett svin” och till på köpet “adelsman” . Han riktigt går i spinn över Tigerschiölds adelskap, raljerar över stavningen av namnet som “schiöld” och inte ”sköld”. Här hade det kanske varit klädsamt om Schulman hade informerat läsarna att han själv är adelsman, till och med lite adligare än Tigerschiöld. Han är inte en “Sjulman” utan en “Schulman” och han beskriver sig själv stolt som “krönikör” i adelskalendern som säkert står på hedersplats hemma i bokhyllan. Schulman är med andra ord inte bara en infantil och feg mobbare utan även en enastående hycklare. Alex Schulman är en förolämpning.”

Charlotte Ramel i rosa aftonklänning.

När Charlotte Ramel uppmanade andra att dela Knut Ramels inlägg dröjde det inte länge innan Alex Schulmans fru Amanda med full kraft kastade sig in i ringen. Hon skriver:

”Haha! Det här är inte riktigt det man väntar sig att en ”vän på Facebook” skriver om sin man.”

I andra ringhörnan: Alex och Amanda Schulman.
I andra ringhörnan: Alex och Amanda Schulman. Alex Schulman kallar det rivna Falsterbohuset för den ultimata skandalen.

Varpå Charlotte Ramel genast kontrar:

”Har jag bara drömt Amanda Schulman att din man har hoppat på min svåger med ren mobbing som följd?”

Annons

Och sedan sluggar Charlotte Ramel vidare:

”Alex S sån salongskommunist som älskar att dissa människor! Sånt övertramp på min svåger Patrik.”

Och som om inte detta vore nog ger sig även Anders Walls fru Charlotte in i bråket och kallar Patrik Tigerschiölds kritiker för okunniga kverulanter.

Charlotte Wall med sin man Anders. Bilden är tagen på kungens 70-årsfest.
Charlotte Wall med sin man Anders.

Och där är vi nu. Fortsättning lär följa…

Rätt eller fel att riva? Bråket delar Falsterbo. Det kan bli ansträngda leenden på stranden i sommar...
Rätt eller fel att riva? Bråket delar Falsterbo. Det lär bli ansträngda leenden på stranden i sommar.

Läs mer:

Foto: TT.

Annons