Storbråk om Meghan – efter nattliga familjedramat

23 sep, 2022, 14:09 
Meghan

12 timmar och 36 minuter – med Meghan mitt i den såriga konflikten.

Annons
Meghan stjäl showen under Elizabeths begravning – anklagas
Meghan stjäl showen under Elizabeths begravning – anklagas

Mer och mer läcker ut – och nu börjar bilden klarna kring vad som egentligen hände på slottet Balmoral i Skottland, de första omskakande timmarna före och efter drottning Elizabeths plötsliga död.

96-åriga Elizabeth låg på sitt yttersta, och medan hennes liv rann ut så blossade det samtidigt upp ett jättebråk mellan prins Harry, 38, och hans pappa Charles, 73.

Slottet Balmoral eller Balmoral Castle
Slottet Balmoral utanför Aberdeen.

Charles ska ha ringt Harry och lämnat det beska beskedet att Meghan inte var välkommen när familjen samlades på Balmoral. Hennes närvaro ansågs för komplicerad i det akuta läget, eftersom allting var så känsligt och skört. Kate var inte heller på plats, så kanske var tanken att detta skulle skyla över konflikten, och att Meghans frånvaro utåt sett skulle verka naturlig.

Annons
Meghan Markle i baksätet i en limousin
Konflikt kring Meghan – igen.

Men bakom kulisserna var känslorna upprörda och enligt brittisk media ska det ha varit detta – bråket om att Meghan var portad – som gjorde att Harry inte hann med det militärplan som hastigt lyfte för att flyga prins William, prins Edward och prins Andrew till drottningens dödsbädd.

Inte för att det skulle ha gjort någon skillnad, ingen av dem hann fram i tid.

Men prins Harry fick ordna transporten själv – och landade i Aberdeen först klockan 19.35. Han befann sig i luften när hovet gick ut med dödsbudet.

Prins Harry efter beskedet att drottning Elizabeth är död
En skakad prins Harry, minuterna efter beskedet att drottning Elizabeth gått bort.

Det hände på Balmoral efter drottning Elizabeths död

Strax före klockan 20.00 var Harry framme på Balmoral, men den som trodde att brittiska kungafamiljen då samlades för att sörja – ja den trodde enligt brittisk media fel.

Annons

För vid det laget uppges prins Harry ha varit så rasande att han bojkottade middagen med sin pappa, och nästa morgon tog han första flyget tillbaka till London.

Prins Harry och Meghan Markle på drottning Elizabeths begravning
Så många strider som prins Harry har fått utkämpa för sin fru!

Harry var den sista i familjen som anlände och den första som bröt upp, efter bara 12 timmar och 36 minuter på Balmoral.

Men trots det har familjen visat upp en hyfsat enad front sedan dess. Spel för gallerierna, respekt för drottning Elizabeth – eller en akut insatt medling? Det vet bara de själva.

Meghan Markle, drottning Camilla och hertiginnan Kate på drottning Elizabeths begravning
Meghan, Camilla och Kate under drottning Elizabeths begravning i måndags.
Annons

Foto: TT.

Annons