Storbråk om Meghans örhängen – dramat bakom kulisserna

03 okt, 2022, 20:41 

Nya uppgifter avslöjar den dramatiska konflikten bakom kungahusets stängda dörrar.

Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Stämningen i den brittiska kungafamiljen har under de senaste åren varit mycket kylig.

Prins Harry och Meghan Markle valde 2020 att lämna kungahuset, och flyttade då även till USA – där de idag bor med barnen Archie, 3, och Lilibet, 1.

I mars 2021 släpptes Oprah Winfreys omtalade intervju med paret, där de bland annat anklagade kungahuset för rasism. Sprickan i familjen blev därmed ännu djupare.

Dramat bakom kulisserna – om Meghans örhängen

Det är tydligt att en hel del konflikter har skett bakom stängda dörrar – och det finns många olika historier som inte alltid stämmer överens med varandra.

På måndagen publicerade The Sun en artikel om ett stort bråk som ska ha handlat om Meghans örhängen som hon bar vid ett officiellt sammanhang 2018.

Annons

Örhängena ska ha varit en bröllopsgåva från Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, och Meghan ska ha burit dem bara tre veckor efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi, vilket kronprinsen, enligt en amerikansk rättsrapport, var inblandad i.

Man ska dock ha sagt till media att örhängena var "lånade från en juvelerare".

Örhängena ska vara en bröllopsgåva från Saudiarabiens kronprins, som amerikanska CIA har pekat ut som inblandad i mordet på journalisten Jamal Khashoggi 2018.

Hovet "vågade inte" ifrågasätta Harry och Meghan

Journalisten Jamal Khashoggi mördades i Saudiarabiens konsulat i Istanbul, Turkiet, den 2 oktober 2018 och den amerikanska underrättelsetjänsten CIA pekar i en rapport som släpptes 2021 ut Mohammed bin Salman som inblandad.

Enligt Daily Mail "vågade inte" Kensington Palace ta upp denna problematik med Harry och Meghan.

I en ny bok citerar författaren Valentine Low en källa från hovet:

Annons

"Vi tog ett beslut att inte konfrontera Meghan och Harry om det, av rädsla för vad deras reaktion skulle bli."

Parets advokater menar dock att Meghan inte kände till Salmans misstänkta inblandning i mordet på Khashoggi, skriver The Sun.

Annons