Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Storbråket dras fram i ljuset igen – nya bilderna visar

24 dec, 2021, 17:10 

Det stora bråket som förföljt Victoria sedan våren 2020 är aktuellt igen efter bilderna.

Annons
Victorias val för Rios säkerhet – avslöjas på nya bilderna!Brand logo
Victorias val för Rios säkerhet – avslöjas på nya bilderna!

Oj, vilka upprörda känslor han väckte när han tumlade in på den kungliga arenan i maj 2020:

Vi pratar såklart om kronprinsessan Victorias lilla hund Rio, en då åtta veckor gammal valp som råkade vara av blandrasen cavapoo, en mix mellan pudel och cavallier king charles spaniel.

Att Sveriges kronprinsessa – förebilden Victoria – valde en blandrasvalp sände chockvågor genom Svenska Kennelklubben, där hunduppfödarna lägger ner tid, kraft och pengar på att avla fram så friska, sunda och rastypiska hundar som möjligt.

– Det var en spontan reaktion. Våra uppfödare tyckte att det var tråkigt att prinsessorna inte valde rashundar, för det är det vi arbetar för, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben.

Men Rio har varit familjens trogna följeslagare ända sedan dess, det såg vi tydligt på drottningens födelsedag under gårdagen. När Victoria satt i bilen utanför Drottningholm, då var självklart Rio med.

Rio satt i bilen utanför Drottningholm tillsammans med Victoria och familjen.

Det är inte första gången Victoria synts ute på språng med Rio! Förutom de många gånger de skymtats ute på promenad i Hagaparken har han även varit med på kungligt uppdrag, när kronprinsessan gjorde ett inofficiellt besök på Gripsholms slott i Mariefred.

Annons