Storbråket efter orden om Madeleine – blev av med jobbet!

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine blev påhoppad i en utpekande text.Orden fick dramatiska konsekvenser.

Prinsessan Madeleine har varit föremål för offentlig kritik tidigare. Men frågan är om någon gått så långt som Annette Kullenberg gjorde i sin Aftonbladet-krönika från 19 mars 2002.

Den uppburne skribenten gick till frontalangrepp mot Madeleine – som Annette tyckte hade gått för långt i sitt festande.

“Madeleine! Det är dags att sluta festa!Det är skillnad på folk och folk. Vilken nyhet. Just för er som läser Aftonbladet. Men vanliga tjejer som dricker för mycket har vi haft många artiklar om. Sen har vi en särskild sorts artiklar om nåt som kallas för ‘partyprinsessan'”, skrev Annette.

Storbråk efter orden om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Annette hade reagerat på dåvarande Aftonbladet-journalisten Dan Panas reportage om Madeleines festande.

“Det partyliv han beskriver gör mig nedstämd. Men så har vi alla dessa unga tjejer som vill bli som Madde. Klä sig som hon. Uppträda som hon”, skrev Anette.

Många tyckte att Annette gått alldeles för långt i sin krönika. Däribland Aftonbladets dåvarande chefredaktör Anders Gerdin. Enligt tidningen Resumé fattade Anders ett drastiskt beslut: han raderade helt enkelt artikeln från nätet.

Dessförinnan hade Annettes krönika blivit delvis omgjord av Aftonbladets redaktion – något som gjorde Annette vansinnig.

“Sprit är livsfarligt”

Annette Kullenberg var länge en av Sveriges mest uppskattade skribenter.

Annette Kullenberg var länge en av Sveriges mest uppskattade skribenter.

I en intervju med Svenska Dagbladet hävdade Annette att hon skrev krönikan för att avskräcka unga kvinnor från att dricka osunda mängder alkohol.

– Jag har skrivit mycket om kvinnor som dricker, min egen pappa var fullblodsalkoholist liksom andra i min

närmaste omgivning. Sprit är livsfarligt, så är det, och alkoholism vet jag mycket om, sa Anette då.

Krönikan fick dramatiska konsekvenser. Annette valde att sluta på Aftonbladet i protest och drog därefter tidningen inför rätta för avtalsbrott. Hela händelseförloppet finns skildrat i hennes bok “Censurerad”.