Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Storkyrkan är nu redo för det stora bröllopet

30 apr, 2010, 11:36 
Agneta Nisbeth
Annons
Storkyrkan
Storkyrkan-3

Storkyrkan visades igår upp för pressen, nyrenoverad och glänsande vacker. Det hela har kostat 14 miljoner och inte en vrå har lämnats orörd inför kronprinsessans bröllop den 19 juni.

Annons

Den 19 juni ska kronprinsessan Victoria gifta sig med Daniel Westling i Storkyrkan i Stockholm. Detta stora evenemang har skapat resurser till en enorm storstädning av den vackra kyrkan som nu åter ståtar i all sin glans, med silveraltare och allt.

Storkyrkans domprost Åke Bonnier visade stolt upp sin “nya” kyrka för pressen:

– Det är en historisk händelse som kommer att ske här den 19 juni. Renoveringen har gjorts – inte på grund av – utan tack vare det kungliga bröllopet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Orgeln stämd

Även statyn av Sankt Göran och draken glänser som aldrig förr och orgeln har renoverats och stämts.

Renoveringsarbetet har pågått i nästan tre månader men har precis avslutats, precis i tid till vigselakten.

– Jag är så glad och strålar som solen över allt det fina vi ser här. Storkyrkan är inte bara en underbar kyrka att vara i utan framför allt en historisk plats, säger Åke Bonnier.

Storkyrkans domprost Åke Bonnier.
Storkyrkans domprost Åke Bonnier.

Nervös

På frågan om de övat svarar Åke Bonnier att de följer kyrkohandboken. Men att han nog kommer att bli nervös på själva dagen.

– Jag gläds med brudparet att de äntligen ska få stå här och uttrycka sin ömsesidiga kärlek och trohet och sedan ska de gå ut och leva, som det står i sagorna, lyckliga i alla sina dagar.


Av Åsa Bönnelyche

Foto: Charles Hammarsten

Annons