Stormen Dorian kan tvinga Madeleine lämna Florida-hemmet

madeleine chris stormen dorian

Stormen Dorian fortsätter att sprida skräck i USA. Under måndagen förväntas de hårda vindarna dra in över Florida där Madeleine och Chris. Vi har talat med hovet om prinsessparets situation.

Det stormar kring Madeleine och Chris. Bokstavligt talat. Förra året flyttade prinsessparet till Florida. En stat som den tropiska orkanen Dorian väntas nå under måndagen.

Miami-hemmet är med andra ord hotat av den enorma vindkraften och Madeleine och Chris kan tvingas ta med sig barnen och flytta till annan ort fram till att läget har lugnat sig.

Stormen Dorian är livsfarlig

Orkanen har beskrivits som livsfarlig och vindstyrkorna uppmäts till minst 69 meter per sekund. Och det har visat sig att Dorian både kan lyftas hustak och rasera byggnader fullständigt.

Våra tankar går förstås till Madeleine och Chris, och baren Leonore, Nicolas och Adrienne, som snart kan komma att befinna sig mitt i stormen. Så här säger hovets informationschef Margareta Thorgren om prinsessfamiljen situation och eventuella säkerhetsåtgärder.

Madeleine och Chris kan behöva evakueras

– Stormen Dorians framfart påverkar prinsessfamiljen, precis som den påverkar alla andra i samma område. Det är absolut något som prinsessan Madeleine med familj tar höjd för och följer noga.

– Om familjen kommer att evakueras får framtiden utvisa. Det får de ta ställning till om det skulle bli eventuellt.

margareta thorgren hovet dorian

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar om Madeleines och Chris situation.

Kungaparet, som är mitt uppe i den kungliga jobbhösten, befinner sig på säker mark hemma i Sverige. Men de har självklart kontakt med Madeleine och familjen.

– Kungaparet och prinsessan Madeleine har alltid god kontakt och speciellt nu. Hela kungafamiljen följer läget noga, fortsätter Margareta Thorgren.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: