Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stormen kring Kate fortsätter – anklagas för ny fejkbild

13 mar, 2024, 15:30 
Bilderna på prinsessan Kate väcker frågetecken.
Annons
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opereradBrand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opererad

Världen hamnade i chock när hovet meddelade att prinsessan Kate i det tysta genomgått en omfattande magoperation. Sedan dess har mystiken kring Kate fortsatt att vara på den kungliga agendan och många har ställt sig frågan hur hon egentligen mår.

Inte blev det bättre när prinsparet publicerade en ny bild på Kate och barnen på Instagram. Strax efter började stora nyhetsbyråer ana oråd och plockade ned bilden, då de trodde att den kunde vara ”manipulerad”.

Något som visade sig stämma.

"Som många amatörfotografer experimenterar jag ibland med redigering. Jag ville be om ursäkt för eventuell förvirring som familjebilden vi delade igår orsakade. Jag hoppas att alla som firade hade en väldigt glad mors dag. C", skriver Kate i ett inlägg på X.

Prinsessan Kate
Prinsessan Kates bild fick flera nyhetsbyråer att slå larm och plocka bort bilden. Det kom senare fram att Kate själv manipulerat den.Prince of Wales

Nya bilden på Kate väcker frågor

Kate har varit "försvunnen" i månader, vilket har orsakat en rad konspirationsteorier, och när hon plötsligt ertappades med att dela ett manipulerat foto blev det som att hälla tändvätska på brasan med konspirationsteorier.

Annons

Nyligen fångades Kate på bild när hon satt i en bil med prins William. Dessvärre var bilderna av dålig kvalitet, och aningen gryning, vilket fått många att tro att även dessa bilder är ett resultat av redigering i Photoshop.

För det första kan man bara se prinsessan Kate från sidan, vilket gjort att många blivit osäkra på om det överhuvudtaget är hon som sitter bredvid prins William.

Fotografen: ”Kan vara svårt”

Andra är övertygade om att bilden på Kate är gammal och att hon helt enkelt är photoshoppad bredvid sin man. Dessutom påpekar många att tegelstenarna bakom bilen ser sneda ut.

”Har ingen annan lagt märke till att tegelstenarna i bilrutan på det senaste fotot på Kate Middleton inte stämmer överens med tegelstenarna bakom bilen?”, skriver en person på X.

Jim Bennett, frilansfotografen som tog bilden, säger till Page Six att hans byrå inte "ändrar bilder i photoshop annat än att justera ljusnivåerna om det behövs."

– Bilbilder är oförutsägbara och med viss reflektion på glaset kan det vara svårt, säger han.

Foto: TT/Twitter/Instagram

Annons