Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Stormen mot Madeleine efter kontroversiella klädvalet

08 dec, 2017, 11:00 
Ellen Myrgård Lindén
De starka reaktionerna har inte låtit vänta på sig.
Annons

Madeleines klädval vid prins Gabriels dop har fått mycket kritik. Svensk Damtidning var först med att rapportera om den ljusrosa Valentino-kappan, värd 144 000 kronor, och sedan dess har det stormat rejält kring prinsessan. Men det är inte prislappen som har fått människor att gå i taket. Pälsen i fråga (en så kallad persianpäls) visade sig nämligen komma från små lamm och de starka reaktionerna från medlemmar ur välgörenhetsorganisationen Djurens rätt har inte låtit vänta på sig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen har också uppmärksammat klädvalet och på Djurens rätt Facebook-sida haglar kommentarer som “barbariskt” och “klavertramp”. Vissa menar till och med att prinsessan borde be om ursäkt för sitt “dåliga omdöme”.

Om två dagar kommer Madeleine att närvara vid Nobelfestens prisutdelning i Konserthuset. Däremot kommer hon inte att vara med vid årets stora bankett i Blå hallen. Läs varför här.

Foto: IBL

Annons