Största snackisarna från Victoriadagarna 2022

Största snackisarna från Victoriadagarna 2022

Victoriadagarna 2022 lider mot sitt slut. Här är snackisarna från dagarna som gått!

Oväntade draget under Victorias firande – ingen kan stå still
0:32

Efter reklamen: Oväntade draget under Victorias firande – ingen kan stå still

(0:32)

Slå på ljud

Victoriadagen har kommit att bli årets kungligaste dag. Varje år samlas hundratusentals turister på Öland för att fira kronprinsessan Victorias födelsedag. Och i år var inget undantag.

Men firandet har utökats, numera är en hel vecka fylld av aktiviter i Victorias ära. Och under dessa dagar hinner en hel del hända.

Här är snackisarna från Victoriadagarna 2022!

Kronprinsessan Victorias födelsedagspresent

Innan det officiella ståhejet börjar den 14 juli firas Victoria privat med familjen. Närmare bestämt brukar det endast vara Victoria, Daniel och barnen Estelle och Oscar på morgonkvisten.

Då får hon tårta och presenter – och i år fick hon en alldeles särskild.

När Victoria visade upp sig utanför Solliden slott var det något som skimrade på hennes handled, nämligen ett sprillans nytt armband.

Ja, det har aldrig synts tidigare och det verkar som att det är specialgjort just för Victoria. Den kungliga experten Sarah Williams erfar att de romerska siffrorna i armbandet står för Victorias, Daniels, Estelles och Oscars födelsedagsmånader.

På sitt Instagramkonto @theroyalsandi, skriver hon: 7 – juli (Victoria), 2 – februari (Estelle), 3 – mars (Oscar), 9 – september (Daniel).

Victorias nya fina smycke! Möjligen en present från Daniel?

Jonas Ekströmer/TT

Estelles och Oscars nya nanny

Efter att Victoria med familj mött folket utanför slottet bar det av med kortege till Borgholms slottsruin, där Victoriakonserten årligen hålls. Men vid ankomsten dök plötligt en okänd kvinna upp vid Estelles och Oscars sida.

Hon och barnen rusade fnissandes in till slottsruinen, hand i hand alla tre.

– Vi kommer snart tillbaka, ropade Estelle.

Men vem är hon egentligen? Efter ett samtal med hovet kunde Svensk Dam bekräfta att det är barnens nya nanny!

– Ja, det stämmer, hon är ny hos kronprinsessfamiljen, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hagabarnens nya bästis – de verkar ju i alla fall trivas ihop!

Chris O'Neills mystiska frånvaro

Många har säkert lagt märke till att prinsessan Madeleine befunnit sig på Öland på egen hand, utan sin make. Ja, Chris O'Neill har lyst med sin frånvaro under dagarna som gått.

Att Chris inte alltid dyker upp under officiella sammanhang är inte så konstigt – det är ju inte riktigt hans planhalva. Men nu var det en av familjens största dagar på året som han missade, därav frågetecknen.

Enligt hovet rörde det sig om jobb på andra sidan Atlanten. Men Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall menar att det är märkligt.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland.

Till vänster: Madeleine i år – utan Chris. Till höger: Chris på Öland i fjol.

De kärleksfulla ögonblicken

Sist men inte minst – alla de urgulliga kärleksögonblicken. Det går ju inte att välja ett!

Sofia och Carl Philip

Det har gått över sju år sedan bröllopsklockorna ringde för Sofia och Carl Philip – och kärleken verkar inte ha sviktat sedan dess. Snarare tvärtom.

De är upp över öronen förälskade än i dag vilket lyser igenom när de visar sig tillsammans. På onsdagens Jill Johnson konsert kom de gåendes hans i hand, och vid upprepade tillfällen kollade de varandra djupt i ögonen. Med andra ord – det syns tydligt att kärleken blomstrar mellan dem.

Så fina ihop!

Karin Törnblom/TT

Victoria och Estelle

Även mellan mor och dotter fångades flera kärleksfulla ögonblick på bild under Soliliden Sessions konserten på onsdagen. Estelle höll sin mamma i hand när de anlände och de slog sig sedan ner bredvid varandra.

De gungade till countrymusiken medan de chittchattade och skrattade ihop. Och under kvällen pussade Victoria sin dotter på pannan flertalet gånger och kramade om henne.

Kronprinsessan verkar verkligen vara en ljuvlig mamma!

En så underbar mor- och dotterrelation!

Jonas Ekströmer/TT

Daniel och drottning Silvia

En relation som inte alltför ofta synts vara så pass nära som den verkar vara är Daniels och Silvias! Han har under dagarna gått med armen runt sin svärmor vid flera tillfällen – både på Solliden Sessions och efter Victoriakonserten. Så härligt att se!

Daniel står tveklöst sin svärmor nära! Foto: Svensk Dam

Foto: TT