Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor bildspecial! 4 kungliga bröllopstårtor vi aldrig glömmer

11 okt, 2018, 20:00 
I morgon är det prinsessbröllop och sammetstårtan till de 850 gästerna växer just nu fram i Buckingham Palace kök. I väntan på den härligheten har vi spanat in de svenska bröllopstårtorna: Victoria valde en 11-våningstårta, Madeleine designade en tårtpyramid. Och Carl Philip bjöd på en godischock!
Annons
Prinsessan Eugenie ska få en röd sammetstårta dekorerad med murgröna. Det blir många ägg att knäcka för unga brittiska London-konditorn Sophie Cabot!
Prinsessan Eugenie ska få en röd sammetstårta dekorerad med murgröna. Det blir många ägg att knäcka för unga brittiska London-konditorn Sophie Cabot!

Victoria och Daniels bröllopstårta

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels 11-våningarstårta var riktigt maffig, tillsammans med ställningen som höll den uppe vägde den ett halvt ton! Men så var den också 3,3 meter hög. Den var gjord på mjuka mandel­maräng­bottnar och ovanpå varvades champagnemousse, smultronkompott och chokladkrisp. Och överst tronade 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell.

Daniels och Victorias bröllopstårta.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hela härligheten framdukad i Bernadottegalleriet på Stockholms slott.

Annons
Konditorn fick stå på en stege för att nå upp till toppen av kronprinsessan Victorias och prins Daniels 3,3 meter höga bröllopstårta!
Konditorn fick stå på en stege för att nå upp till toppen av Victorias och Daniels 3,3 meter höga tårta!

Madeleines och Chris makron-tårta

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill överraskade med denna tårtpyramid! På en stabil platå dekorerad med rosor tronade 700 makroner på en 1,5 meter hög specialgjord plexiglasställning. Den var gjord efter Madeleines egen idé och den gjorde succé.

– Det var riktigt wow när vi rullade in tårtan, avslöjade hovtraktören Stefano Catenacci.

Prinsessan Madeleines bröllopstårta. Det är ingen vild gissning att hon ÄLSKAR makroner.
Det är ingen vild gissning att prinsessan Madeleine ÄLSKAR makroner.

Carl Philips och Sofias 15 tårtor

Minns du den här spektakulära skapelsen:

Annons
Från karamellkronan till toppingen och metallspiralen. Prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopstårta liknade inget annat.
Från karamellkronan till toppingen och metallspiralen. Denna kungliga bröllopstårta liknade inget annat.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias futuristiska bröllopstårtor liknade inget annat, och bjöd på en smärre godis-chock innanför den glaserade ytan av vit choklad. För Carl Philip hade önskat sig pop rocks i tårtan, ni kanske minns det där godiset som sprakar i munnen och som var populärt i slutet av 1970-talet? Dessutom smakade den underbart av sex lager hallon, rabarber, jordgubb och pistage. Allt skapat av Konditorlandslaget och Mattias Ljungberg, som driver Tössebageriet i Stockholm, av 23 liter grädde, 150 ägg, nästan 10 kilo rabarber och 6 kg hallonpuré.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias spektakulära bröllopstårta.
Futuristiskt så det förslår…

De 15 tårtorna svävade på en spiralformad ställning i polerat aluminium, toppad av en hertigkrona av karamell. Och ser du att tårtorna lyser? Hemligheten var en ljusinstallation under sockertoppingen. Som grädde på moset matchade tårtorna dessutom Sofias brudbukett.

Och till sist: Kungaparets härligt traditionella bröllopskrokan från 1976!

Kungaparets bröllopstårta hade ett brudpar på toppen.
En härlig bröllopstårta med ett brudpar på toppen.

Foto: TT, Stella Pictures

Annons