Stort bråk efter nya bilden på kungafamiljen

Kungafamiljen

Kungafamiljen la ut en ny bild. Det ledde till ett stort bråk.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Kungaparets vaccinering har blivit en het potatis i nyhetscykeln. I fredags gick hovet själva ut med nyheten att kung Carl Gustaf och drottning Silvia fått den så omskrivna sprutan av sin livmedikus.

Hovets informationschef Margaretha Thorgren gav Svensk Dam en statusrapport efteråt.

– Jag pratade precis nyss med dem här och de mår bra, sa Margareta då.

Men vaccineringen föll inte i god jord hos alla. Vissa fann det provocerande att kungen och Silvia fått "gå före i kön".

Bråk efter nya bilden från kungafamiljen

Kungafamiljen

Kungafamiljen hade möte med Johan Carlson.

Och det verkar som att kungafamiljen kommer att få dras med den här diskussionen ett längre tag. Den drog igång på nytt när kungen, Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade ett videomöte med Johan Carlson, generaldirektör i Folkhälsomyndigheten.

Mötet dokumenterades och bilden lades ut på Instagram. Det dröjde inte länge innan debatten om kungaparets vaccinering bröt ut i kommentarsfältet.

"Ursäkta, men lite bedrövligt att konungaparet fick vaccin före många andra", skrev en användare – och fick snabbt mothugg.

"Jag tycker det är helt rätt att de fick det. Det kan göra stor nytta med att få andra som tvekar att vaccinera sig att verkligen göra det. För många är kungaparet en fin förebild", svarade en annan användare.

"Kungaparet har ett viktigt ämbete. Ser inte det som att gå om någon i kön...", skrev ytterligare en annan.

"Hur är det möjligt?"

Men debatten rasar för fullt. Nyligen tog Dagens nyheter in en insändare från en kvinna vid namn Mary Emilsson-Hjorth.

"Hur är det möjligt att kung Carl Gustaf, som är 74 år, kan gå ut på Instagram och meddela att han fått sin första vaccinationsspruta mot covid-19? Är det inte lika människors lika värde som gäller? Drottning Silvia, som är 77 år, sade i TV4-programmet Kungahuset 2020 att hon aldrig känt sig så 70 plus förrän under pandemin. Hur är det möjligt att hon och kungen vaccinerats före oss och andra sköra?", skrev Mary.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning