Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sultanen av Brunei vill bli fin i håret till varje pris

27 aug, 2009, 08:56 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Sultanen av Brunei, en av världens rikaste män.
Sultanen av Brunei, en av världens rikaste män.

Sultanen av Brunei sägs ha betalat 15 000 pund för att flyga sin favoritfrisör från London hem till sig. Ingen ekonomisk kris här inte.

Vanligtvis kostar det inte många hundralappar att få sitt hår klippt. Men är man sultan av Brunei duger det inte med vilken frisör som helst, nej, då vill man ha det absolut bästa, kosta vad det kosta vill…

15 000 pund (cirka 176 700kr) tyckte sultanen att det var värt att få sin favoritfrisör hemflugen till Brunei ända från London. Den dyraste klippningen någonsin? Frisören Ken Modestou, med säte på The Dorchester Hotel i flotta Londonstadsdelen Mayfair, som fick äran tar vanligtvis bara 350 kr för en klippning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Han flögs till Brunei i en speciell privat svit på ett flygplan, detta för att sultanen ville försäkra sig om att frisören skulle undkomma svininflensa-smitta. Den 63-årige sultanen, som är en av världens rikaste män, betalade även för frisörens uppehälle i Brunei samt gav honom naturligtvis en rejäl lön för mödan.

Annons

I dessa kristider pressar nu frisörerna priserna och i London är det fullt priskrig. Nu går det att klippa sig där för 35–40 kr, och dessutom få sig en öl eller ett glas vin under tiden.

Men sådant behöver inte en sultan reflektera över…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Annons