Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Superkocken Mathias Dahlgrens favoritrecept: Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

06 jul, 2018, 20:00 
AvErika Svernström
I sin nya kockbok Rutabaga har superkocken Mathias Dahlgrens valt ur tre av sina favoritrecept för Svensk Damtidnings läsare. Rätterna är tänka som en av några smårätter som man delar på flera personer runt bordet. En liten miniavsmakningsmeny. Här är receptet på Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter.
Annons

Ingredienser till 4 smakportioner

2 dl vegetarisk fisksås (se recept nedan eller köp färdig och späd)

3 msk strösocker

2 msk färskpressad limejuice

200 g nyriven morot

2 tsk tunt skuren röd chili

2 msk finhackad silverlök

färska myntablad, grovt skurna

färsk koriander, grovt skuren

4 msk aioli (se recept nedan eller köp färdig)

6 msk grovt hackade torrostade jordnötter

2 ekologiska limefrukter

flingsalt

olivolja

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Fisksås ca 2½ liter

150 g vit misopasta

75 g kapris

1 ¼ dl ljus soja

2 ½ liter vatten

25 g kombualg

1 ¼ dl ljus soja

2 ½ liter vatten

25 g kombualg

Aioli

3 ägg

7 dl majsolja

3 vitlöksklyftor, finhackade

färskpressad juice från 1 citron

salt

 Tips! Byt moroten mot kålrabbi, kålrot, majrova, palsternacka, rättika.

Kocken Mathias Dahlgren i regelrätt kockmössa.
Kocken Mathias Dahlgren i regelrätt kockmössa.

Foto: Thron Ullberg och IBL

Annons