Supermamman-Madeleine – händelsen i kyrkan som alla pratar om

15 aug, 2021, 16:45 
https://image.svenskdam.se/13226647_10153503175236691_5185609901459437238_n.jpg.jpg?imageId=6152543&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ellen Myrgård Lindén

Prinsessan Madeleine är en riktig supermamma! Under prins Julians dop värnade hon om den kungliga kusinskaran medan Carl Philip och Sofia hade fullt upp med minstingen Julian.

Annons
Här anländer gästerna till prins Julians dop
Här anländer gästerna till prins Julians dop

Med 8 kusiner i åldrarna 5 månader – 9 år var det förstås svårt att få alla att sitta still vid ett högtidstillfälle som prins Julians dop. Men som tur var kom prinsessan Madeleine till undsättning! Hon tog inte bara hand om sina egna barn, Leonore, Nicolas och Adrienne, inne i Drottningholms slottskyrka utan fanns även där för Carl Philips och Sofias äldre söner, prins Alexander och prins Gabriel.

Prinsessan Madeleine hjälpte Carl Philip och Sofia med de äldre sönerna.

Prinsessan Madeleines hjälteinsats under prins Julians dop

Det var inte helt lätt att hålla koll på alla kungliga småttingar i kyrkan.

Det är mycket att tänka på en sådan här dag och Carl Philip och Sofia hade förstås fullt upp med själva dopceremonin så när sonen Alexander behövde några lugnande ord från en vuxen var det Madeleine som böjde sig ner mot sin brorson. En fin gest som visar vilken supermamma Madeleine är!

Annons

Prins Gabriel hade mycket spring i benen under gudstjänsten, någonting som fick hela kungafamiljen att skratta.

Florida-familjen må bo långt bort men Madeleine har ändå lyckats skapa sig en nära relation till sina syskonbarn. Under Solliden sessions, tidigare i sommar, såg vi henne stryka med handen över prinsessan Estelles hår och nu under dopet visar hon att hon står lika nära Carl Philips barn. Äntligen har de fått några månader tillsammans på Solliden och känner vi kusinerna rätt har det varit en sommar fylld av bus och lek.

Victoria och Daniel njöt av den fina ceremonin i kyrkan.

Vi har många gånger fått se Madeleine viska lugnande ord i dottern Leonores öra under kungliga framträdanden. Minns ni till exempel när prinsessan var på Gotland som livlig 2-åring? Det märks att Madeleine, som nu har varit mamma i 8 år, är rutinerad och Carl Philip och Sofia var nog väldigt tacksamma för hennes hjälp.

Annons

Foto: TT, SVT

Annons