Supermamman Madeleine om sina graviditeter

Prinsessan Madeleine 6

Prinsessan Madeleine berättar i en unik intervju för Mama om livet som förälder, de tre graviditeterna och om första gången hon mådde illa. Många kan känna igen sig i hennes fina berättelse.

Hon är trebarnsmamma. Och prinsessa. Kanske har Madeleine fått oförtjänt mycket kritik för att hon flyttat utomlands och inte syns så ofta numera på offentliga uppdrag i Sverige, som många i kungariket skulle önska. Därför är det extra roligt att prinsessan nu berättar om sitt liv som mamma. Prinsessans berättelser är viktiga för många unga mammor där ute. Hon är öppenhjärtig och bjuder på glimtar ur sitt privatliv i en ny, exklusiv intervju med tidningen Mama.  Fina bilder illustrerar texten och Madeleine ser strålande lycklig ut i reportaget, där hon har fotograferats med alla barnen: prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4 och prinsessan Adrienne, 1.

Madeleine 6

Så hur mådde Madeleine egentligen under sina tre graviditeter? Två gånger kände hon inte att hon ens var gravid, men när trean, lilla Adrienne, bidade sin tid i prinsessmagen, kom illamåendet som ett brev på posten.

Leonore

Prinsessan Madeleine säger i den unika intervjun att hon hade en enkel graviditet och förlossning. Leonore föddes den 20 februari 2014 i New York på andra sidan Atlanten. Där är det brukligt att mammorna får en rejäl dos bedövning. Madeleine fick det inför förlossningen och kände inte värkarna, när hon skulle krysta.

Söta Nicolas!

Med prins Nicolas var det annorlunda. Han kom till världen på hemmaplan och föddes den 15 juni 2015 på Danderyds sjukhus utanför Stockholm. Madeleien fick inte lika mycket bedövning och allt gick bra. Tre år senare var det dags igen och Chris körde sin hustru till BB på Danderyds sjukhus. En liten flicka med mörkt hår föddes den 9 mars 2018.

Adrienne

– Jag hade en enkel graviditet och även förlossning, så jag tror nog det hjälpte, att det faktiskt gick så enkelt och att jag inte hade en jättejobbig upplevelse. Första tiden gick bra, och jag har haft turen att mina barn varit enkla bebisar, de har sovit nätterna igenom sedan de var en eller två månader. Så jämfört med hur många andra mammor har det den första tiden så har jag varit väldigt förskonad, berättar prinsessan Madeleine för Mama.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: