Suzanne Axells vän gick bort i corona

Vi har levt med corona i över ett halvår nu och alla känner vi någon som drabbats. För Suzanne Axell har det inneburit att hon behövt säga farväl till en nära vän.

Det har varit en tuff vår för Fråga Doktorn-programledaren Suzanne Axell, som på grund av corona fick sluta spela in programmet då det inte var försvarbart med allt resande. Hon bor nämligen i Stockholm och brukar vanligtvis pendla till Umeå där programmet spelas in. Snart firar programmet 600 avsnitt, något hon ser fram emot enligt Aftonbladet.

 

Men Suzanne var även med om en personlig tragedi under coronapandemin. Hennes nära väns mamma, som hon känt sedan hon var 11 år gammal, gick bort i sviterna efter sjukdomen. Det kom oväntat då de bara dagar innan dödsfallet hade fått besked om att sjukdomen hade vänt och Suzannes vän var på bättringsvägen igen.

– Jag trodde hon skulle klara sig, hon var en seg norrländska som hade haft sina smällar i livet, men hon var pigg och var helt klar i skallen De trodde att hon hade klarat sig, det beskedet fick vi en torsdag, men på söndagskvällen gick hon bort. Jag skrev minnesrunan efter henne, säger Suzanne till Aftonbladet.

Suzanne Axell leder “Fråga Doktorn”, som snart är uppe i 600 avsnitt.

Suzannes vän gick bort – fick inte ha besök

Något som tog hårt var faktumet att det inte gick att besöka äldreboendet under tiden för sjukdomen, inte ens dottern fick vara där och säga farväl.

– Det var jättetråkigt, det är fortfarande jobbigt att prata om, men hon fick inte ta emot besök på slutet. Hennes ena dotter sa att det var nog det som knäckte mamma mer än själva sjukdomen. Det är den bistra sanning och verklighet vi har idag. Äldre människor börjar begå självmord för att man inte står ut längre, för att det är tråkigt. Man har ett liv och det är kämpigt. Att sitta hemma i sex månader som en del har gjort, jag lider med dem, säger Suzanne Axell.

 

Foto: TT