Svartsjukedrama i kungahuset: "Mary stod och grät"

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary hade ett stort svartsjukebråk. Det slutade med Mary grät helt öppet.
Slå på ljud

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary syns ofta hand i hand, lika kärvänliga som vårt svenska kronprinsesspar. Men det har också stormat en hel del för turturduvorna.

Mary har vid flera tillfällen reagerat på att Frederik har för intim kontakt med sina ex. Detta har skildrats i boken “1015 København K” av Trine Villeman.

Kronprinsessan Mary i svartsjukedrama

Frederik och Mary har haft sina duster.

Där kan man läsa att Frederik fortfarande hörs med före detta kärleken Katja Storkholm, som han till och med förlovade sig med i hemlighet 1995.

– Frederik och Mary har definitivt en ansträngd relation eftersom Mary har svårt att hantera Frederiks förflutna, har Trine berättat.

"Mary stod mitt på golvet och grät"

Trine nämner ett specifikt tillfälle. När designföretaget George Jensens VD Ulrik Garde-Dues firade sin 40-årsdag på Ritz Hotel i Paris. Mary och Frederik var gäster. Även Frederiks ex-flickvän Bettina Ødum fanns där, och hon hamnade i samspråk med kronprinsen. Detta uppskattade inte Mary.

– Mary stod mitt på golvet och grät. Först trodde vi att det var för att hon var lite full, men så sa en av gästerna att det var för att Frederik hade stått och kysst en annan tjej, och att det var därför Mary var så förtvivlad, ska en festdeltagare ha sagt.

Det ska dock ha visat sig att Frederik bara lutade sig fram för att samtala med Bettina, som inte hörde vad han sa på grund av den höga musiken.