Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVD avslöjar: Victoria omskakad av bråket på Campus Manilla

01 jul, 2018, 16:40 
AvJoakim Magne
Läs mer: SVD avslöjar! Känd finansfamilj flyttar sina barn efter storbråk på Estelles skola
Annons

En konflikt mellan ledning, styrelse och inflytelserika familjer har eskalerat efter att rektorn Maija Möller Grimakova tvingats sluta. Föräldrar som har skänkt miljontals kronor till skolan kräver att rektorn återinsätts – och att styrelsen avgår, enligt uppgifter i Dagens Nyheter.

I ljuset av skolbråket kunde Svensk Damtidning avslöja att en av Sveriges mest kända finansfamiljer valt att flytta sina barn från Estelles blivande skola.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

DN skrev samtidigt att skolan låtit flera barn till miljonärer gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor.

Skolan, med sitt anseende och goda rykte, ansågs perfekt för prinsessan Estelle att gå på tidigare i vår. Men de senaste dagarnas nyheter har skakat om hela familjen – framförallt kronprinsessan Victoria, enligt uppgifter till Svensk Damtidning.

Annons

Konflikten i allmänhet och nyheten om att familjer fått gå före i kön på bekostnad av flyktingkvoten i synnerhet är ingenting någon i kungafamiljen vill associeras med. Och tajmingen hade inte kunnat vara sämre med tanke på att det bara är mindre än två månader kvar till skolstarten.

Personer med god insyn i processen kring prinsessans skolgång hävdar att detta är ett skäl för Victoria och Daniel att börja titta mot andra skolor. Enligt uppgifter ska lilla Djurgårdsskolan och Carlssons skola vara två av toppkandidaterna.

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons